avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto

Am pus in vanzare autoturismul meu personal si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez cu viitorul cumparator din momentul in care am cazut de acord si tranzactia urmeaza sa aiba loc, in ce priveste radierea-inmatricularea: ce acte trebuie sa intocmim, cand predau masina- primesc banii... Ideea este ca as dori sa evit eventuale probleme care am inteles ca apar destul de frecvent, cum ar fi vanzarea ulterioara a masinii de catre cumparator si neprezentarea acestuia pt. inmatriculare, in acest caz vanzatorul ramanand obligat la plata impozitelor, amenzilor, etc.
Mai exact, cum anume ar trebui sa procedez pt. a fi totul ok.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: purchaser , utilizator 22:11, 30 Iulie 2012
Pentru a preintampina eventuale situatii neplacute,incheiati documentele prin document autentificat incheiat de catre notar
Mergeti la primarie pentru certificat de neurmarire fiscal Incheiati un contract de vanzare cumparare .Cu aceste documente si impreuna cu talonul si cartea masinii mergeti la politie cereti radierea autoturismului .
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte masina... cristins cristins am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)