avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte masina...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte masina...

am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta persoana...adica ruda a proprietarului...In actul de vanzare cumparare apare numele acelei persoane si nu a adevaratului proprietar cel din talonul masini. Radierea masini trebuie facuta de proprietar? Actul a fost incheiat la un AUTOVIT iar cei de acolo au spus ca nu este nicio problema La ce riscuri trebuie sa ma astept la cum am procedat pana acum?EXISTA riscul de frauda in aceasta situatie? IN cat timp pot primi actete de radiere pe masina ca sa o pot inscrie pe numele meu.? vVa rog frumos sa imi raspundeti foarte repede.VA MULTUMESC...
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 12:42, 30 Iunie 2009
Cu siguranta este o problema, intrucat ruda proprietarului masinii nu putea sa vanda o masina care nu era a lui! cautati pe adevaratul proprietar si incheiati un alt contract de vanzare-cumparare.
POT SA O INMATRICULEZ PE NUMELE MEU...SI O SA PRIMESC ACTUL DE RADIERE DE LA PROPRIETAR
Neaparat trebuie sa incheiati contractul cu proprietarul autovehicolului, mai exact cu cel care apare in actele masinii.
Av. Adrian Posdarie
dar daca cel care mi-a vandut-o are imputernicire de la proprietar cu anexe..voi avrea probleme la inmatriculare?
cristins a scris:

dar daca cel care mi-a vandut-o are imputernicire de la proprietar cu anexe..voi avrea probleme la inmatriculare?

Ce inseamna "daca"?Are (avea la data vanzarii) sau nu are/avea ?Chiar daca avea imputernicirea notariala, radierea o face proprietarul.Sau poate are procura de reprezentare pentru radiere tot persoana de la care ati cumparat.Presupun ca nu ne-ati spus ca proprietarul nu este in tara si in acest scop a folosit un imputernicit.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Talon auto retinut pentru netransmiterea datelor privind noul proprietar roby-hd roby-hd Buna!!! Am o mare problema, daca ma poate ajuta careva Rog f.f.f. frumos. In urma cu 10 luni am cumparat o masina Logan si am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)