avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte masina...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte masina...

am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta persoana...adica ruda a proprietarului...In actul de vanzare cumparare apare numele acelei persoane si nu a adevaratului proprietar cel din talonul masini. Radierea masini trebuie facuta de proprietar? Actul a fost incheiat la un AUTOVIT iar cei de acolo au spus ca nu este nicio problema La ce riscuri trebuie sa ma astept la cum am procedat pana acum?EXISTA riscul de frauda in aceasta situatie? IN cat timp pot primi actete de radiere pe masina ca sa o pot inscrie pe numele meu.? vVa rog frumos sa imi raspundeti foarte repede.VA MULTUMESC...
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 12:42, 30 Iunie 2009
Buna remarca lui Nucu$. In afara de asta, nu am inteles ce inseamna "imputernicire cu anexe"

Av. Adrian Posdarie
Din punct de v edere juridic,actul incheiat de dvs,.este lovit de nulitate(nu este valabil).deci trebuie sa incheiati actul proprietarul de drept al masinii.Nu cumva provenienta autoturismului,intr-un fel sau altul,este ilicita.
poate exista un contract de legatura intre proprietarul autoturismului si vanzatorul cu care ati facut actele. In cazul in care acel contract nu exista , contactati proprietarul de pe Cartea de Identitate a autoturismului si faceti un alt contract de vanzare cumparare. Radierea se face de catre proprietarul de drept al masinii.
2680426335012 a scris:

poate exista un contract de legatura intre proprietarul autoturismului si vanzatorul cu care ati facut actele.

Mai mult ca sigur asa este ......aceasta fiind una dintre situatiile, in care d-v ati cumparat masina dintr-un parc auto
Deci in functie de situatia in care sunteti d-v trebuie procedat dupa cum urmeaza:
1. Daca aveti un contract de v-c cu o alta persoana decat ceea care apare pe cartea masini si talon, solicitati de la vanzator fie contractul de vanzare cumparare intre el si proprietar fie o imputernicire notariala de vanzare, plus fisa fiscala de inmatriculare stampilata de admin fiscala. ca masina are platite taxele la zi, plus autentificarea de serii de RAR. Cu toate aceste acte mergeti la serv.inmatricularii auto si inmatriculati masina(Radierea nu se mai face separat, de proprietar ci se face odata cu noua inmatriculare, D-v veti preda la serv. de inmatricularii si numerele si talonul, iar vechiul proprietar pe baza contractului de v-c cu d-v va putea sa isi radieze masina din evidenta fiscala.)
2. In situatia in care vanzatorul de la care ati cumparat nu are nici imputernicire nici contract de v-c, atunci cautati proprietarul si incheiati cu el un nou contract de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Talon auto retinut pentru netransmiterea datelor privind noul proprietar roby-hd roby-hd Buna!!! Am o mare problema, daca ma poate ajuta careva Rog f.f.f. frumos. In urma cu 10 luni am cumparat o masina Logan si am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)