Buna!!! Am o mare problema, daca ma poate ajuta careva Rog f.f.f. frumos.
In urma cu 10 luni am cumparat o masina Logan si am incheiat un contract de Vanzare/Cumparare la o firma care se ocupa cu acte auto (nu la notar, contractul nu are serie si nr. doar stampila,semnaturi si data incheierii). Acum 5 luni am fost oprit de politie si dintr-o prostie ca i-am aratat contractul de V/C care era expirat mi-a retinut talonul masini pentru NETRANSMITEREA DATELOR PRIVIND NOUL PROPRIETAR art. 195/2002 + amenda pt. centura+ av. pt. numere murdare. Am depus contestatie care mi-a fost respinsa la fel si recursul. Sa inmatriculez autoturismul pe numele meu nu pot din cauza taxei care este foarte mare. Intrebarea mea este ce altceva s-ar putea face pentru recuperarea talonului, proprietarul inscris in acte ar putea ridica talonul daca ar spune ca i-am inapoiat autoturismul sau... alte modalitati Va multumesc!!!
Va confruntati cu o eroare contractul de vanzare cumparare nu poate fi expirat
Motivul real al aplicarii sanctiunii - recunoscut si de dvs este ca nu ati finalizat procedura de inmatriculare auto pe numele dvs,respectiv documentele auto sunt pe numele vanzatorului,in conditiile in care norma in vigoare prevede obligatia finalizarii formalitatilor de achizitie si inmatriculare auto in 30 de zile
Problema este simpla. Rezolvati problemele pentru care vi s-a retinut certificatul de inmatriculare si il veti recapata. Trebuie sa ne invatam sa fim cu actele in ordine, in caz contrar putem avea necazuri.
Catre d-l Cioan.
Rezolvarea problemei pentru care mi-a fost retinut certificatul nu se poate, dupa cum am spus taxe foarte mari, vremuri foarte grele, pe mine ma intereseaza sa-i returnez masina proprietarului inscris in acte, intrebarea este el poate sa-si recupereze talonul inapoi? si cum se procedeaza. multumesc pt. raspunsuri.
Mentionez autoturismul nu a fost radiat de pe numele vanzatorului.
Catre d-ra. Ynocentta.
Aveti dreptate va multumesc pt. raspuns, eu urmaresc anularea contractului sau ce proceduri s-ar putea demara pentru a returna autoturismul.
Finalizarea procedurii de inmatriculare pe numele meu nu o mai pot continua din cauza taxei foarte mari.
Mentionez ca in momentul incheierii contractului v/c, vanzatorul nu a demarat procedura de radiere de pe numele lui. A ramas doar un contract si atat.
Aceeasi intrebare o adresez, poate proprietaru sa-si recupereze certificatul de inmatriculare (doar el este inscris in talon) sau ramane masina nimanui?
Constientizati ca va confruntati cu probleme diferite ,pe care trebuia anterior achizitiei sa le luati in calcul
Orice achizitie auto,implica obligatia achitarii taxelor aferente,implicit respectarea termenului legal prevazut pentru finalizare inmatriculare
Aspectul ca la un interval de la achizitie va confruntati cu imposibilitatea achitarii taxei ...nu implica responsabilitatea , culpa si nu este opozabila vanzatorului
In momentul de fata auto contractul de vanzare cumparare nu a produs efecte,respectiv niciuna dintre parti nu s-a ahitat de obligatia inmatricularii respectiv radiere,astfel incat auto se afla in evidenta vanzatorului,care in toate documentele apare ca proprietar al autoturismului.
Proprietarul auto care figureaza in carteade identitate si in talon poate solicita restituirea talonului
Dvs aveti obligatia initial sa achitati amenda aplicata pentru NETRANSMITEREA DATELOR PRIVIND NOUL PROPRIETAR art. 195/2002 + amenda pt. centura+ av. pt. numere murdare si ulterior sa analizati cu proprietarul variantele pentru utilizarea in mod legal al autoturismului,sau daca se accepta restituirea acestuia si a sumei aferente