avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare autoturism

Buna seara ! Maine intentionez sa vand un autoturism, insa nu ma pricep foarte bine la prodeura necesara; mentionez ca acest autoturism este inmatriculat in Romana, eu il am deja de aproape 4 ani. Cum m-as putea asigura ca nu voi avea surprize pe viitor ( ex. amenzi care vin pe numele meu ) ? As dori sa imi iau toate masurile de precautie necesare ! Multumesc foarte mult !
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
octavian0110, utilizator
Cel mai recent răspuns: octavian0110 , utilizator 12:45, 9 Noiembrie 2018
Nimeni nu va poate garanta de buna credinta a cumparatorului care are obligatia in termen de 90 de zile de la achizitie auto sa finalizeze procedura de inmatriculare
Dupa incheierea formalitatilor de tranzactionare drept de proprietate ,dupa decaderea termenului legaal,aveti dreptul sa verificati daca ,cumparatorul s-a achitat de obligatia legala de inmatriculare auto
In situatia in care cumparatorul in termen legal nu a inmatriculat auto,puteti sesiza oficial SPR evidenta auto si CNADNR ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului care a fost achizitionat la data X de numitul Y-anexati document justificativ
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Eu am incercat sa imi iau toate masurile posibile, astfel ca :
- am facut copii ale documentelor masinii ( carte, talon )
- am facut mentiunea pe talon instrainat catre X la data de Y
- am facut o noua copie dupa talonul pe care facusem mentiunea cu instrainarea
Nu stiu daca ma vor ajuta efectiv la ceva, dar am zis sa am totusi aceste documente. Peste 90 zile voi verifica daca a inscris masina pe numele sau; Eu intre timp cumpar o alta masina, pe care o voi inmatricula, folosind numerele vechi. Ce se intampla insa daca el nu inscrie masina vanduta inaintea mea pt a-si obtine alte numere , iar ale mele sa devina disponibile? Eu deja am platit pentru rezervarea numerelor , am obtinut si stampila de la politie, iar o copie a chitanei i-am inmanat-o noului proprietar pentru a o depune la dosarul sau .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Cumpărătorul mașinii nu a mai luat fiscalul de la vanzator popescuconstanta popescuconstanta În urma cu o luna am vândut un autoturism. Am scos fiscalul imediat, însă cumpărătorul nu l-a mai luat. Ce am eu de făcut , în calitate de fost ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar al masinii refuza sa faca transcrierea vldstf vldstf La sfarsitul anului 2014 am vândut numitului N. F., din acelasi judet cu mine, un autoturism. La inceputul anului 2015 am prezentat fişa de înmatriculare, ... (vezi toată discuția)