avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... N.U.P./SUP- redeschidere UP prin infirmarea de catre ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

N.U.P./SUP- redeschidere UP prin infirmarea de catre procurorul general al Romaniei

Este adevarat ca un N.U.P/S.U.P poate fi infirmat de catre procurorul general al Romaniei iar ancheta sa se "redeschida" ?
Am vazut cateva articole in presa, unde se preciza ca procurorul general a infirmat anumite SUP/NUP si a decis trimiterea in judecata a unor persoane. Se poate cere doar modificarea "fondului problemei" si nu neaparat re-trimiterea in judecata,etc?

Pentru a te plange prim procurorului Romaniei trebuie neaparat sa fie un termen limita? cum e cel de 20 de zile la prim procuror? sau cel de 20 de zile catre judecator?

Daca SUP/NUP-ul a fost mentinut de catre judecatoria se mai poate face ceva?

Precizez ca SUP a fost retinut in mod abuziv, probe neadmistrate, nu mi s-a raspuns la cereri de martori, probator, confruntari, la absolut nimic! Si in plus de asta procurorul de caz a mai retinut si in mod ilegal si abuziv un 73 lit B (circumsntanta atenunta) cazuta din cer impotriva mea! Nici macar nu a avut bunul simt sa zica in ce consta acele "provocari".

Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 16:33, 31 Iulie 2012
xuser a scris:

Pentru a te plange prim procurorului Romaniei trebuie neaparat sa fie un termen limita?

Pentru intelegerea topicului si eventual raspuns,interesul dvs il reprezinta a va plange "prim procurorului" Romaniei,sau procurorului general al Romaniei...?
SUP-suspendarea urmaririi penale
Dvs precizati "Precizez ca SUP a fost retinut in mod abuziv"
Daca apreciati ca masura dispusa de procuror este netemeinica si nelegala,aveti dreptul sa formulati plangere impotriva actelor si masurilor dispuse de procuror,in temeiul disp art 275-278 codul de procedura penala
Da,da,da am facut m-am plans insa mereu mi s-a raspuns cu "copy&paste", deci caile ordinare au fost "parcurse".
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
xuser, utilizator
SUP= scoaterea de sub urmărire penală .
Nu mai există căi de atac după ce v-aţi plâns pe art. 278 indice 1.
Cred că , de când tot postaţi despre subiectul acesta pe forum, ar fi trebuit să fiţi lămurit. Mie îmi pare rău că nu vi s-a făcut dreptate, după cum spuneţi .
Sincer sa fiu vroiam sa incerc o redeschidere, mai ales ca ar fi vorba de o nulitate prin 197, pur si simplu procuroarea respectiva si-a batut joc de mine:

1. desi erau 5 agresori , nu a retinut circumstanta agravanta ca asa a vrut ea
2. nu s-a chinuit nici macar sa-mi refuze probele...desi urlam ca nu e conform cu realitatea rechizitoriul
3. ca sa fie sigura ca nu voi avea nici o sansa nici pe civil mi-a mai pus si in bataie de joc un 73 lit B, pe care nici macar nu a avut dorinta de-al motivat! cum p.... sa fii pedepsit in Romania fara sa ti se zica ce ai facut? + e data ceva decizie de catre ICCJ in care se spune cam cum ar trebui raportata faza cu 73 lit b. :(

:(

acuma persoanele respectiva favorizate la maxim de catre procuror imi rade in fata si fac plangeri penale impotriva celor care mi-au salvat poata viata
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
xuser, utilizator
ynocentta

Parca sunt tot una? In presa apare deseori denumirea de "prim procurorului romaniei" dar in acte functia se numeste "procuror general', deci aceeasi persoana.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Admisibilitate plangere impotriva actelor procurorului danamatea danamatea stimati profesionisti ai dr penal supun atentiei dvs urmatoarea speta : procurorul de caz da NUP lui X iar prim procuroul infirma solutia si trimite dosarul ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)