Buna ziua!
Sunt Adina si am o MARE problema.In urma cu 2 ani am girat o colega de serviciu. In luna martie 2012 persoana pe care am girat-o s-a sinucis. La banca au mai ramas de achitat 40.000 lei . Sinucigasa are un imobil proprietate personala, dar nu a avut sot si nici urmasi . Mostenitoarea de drept fiind sora sa (unica sora). Pe cale amiabila mostenitoarea de drept nici nu vrea sa auda! Intrebarea mea este urmatoarea:
Un notar public o poate cita pe mostenitoare sa vina sa accepte succesiunea? Si daca nu vrea sa vina ce pot face, incotro sa m-a indrept? Este posibil ca mostenitoare sa ramana cu imobilul si noi sa platim datoria decedatei?
:((:((:((
O, din primele zile! numai ca banca vrea un certificat de mostenitor de la notariat . Am trimis o instiintare prin avovat bancii. Raspunsul bancii :"Banca nu este competenta juridic sa stabileasca mostenitorii in cazul decesului unui client,operatiunile efectuate de banca fiind in raport cu informatiile rezultate din certificatul de mostenitor eliberat de notarul public"
Banca nu si-a constituit si o ipoteca de rang I asupra acestui imobil? Ca vad ca suma imprumutata a fost destul de mare. Altfel are dreptate ca ea nu are aceste competente cu stabilirea mostenitorilor.
Bine am inteles parerea bancii, pe mine ma intereseaza daca printr-un notar public pot sa o citez pe mostenitoare pentru a ACCEPTA succesiunea . Sau care sunt caile prin care eu sa o aduc la notariat (bine caile legale:strong:).
Somatie
cezar_iul
in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca?
persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)