avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - girant banca, urgent va rog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - girant banca, urgent va rog!

Buna ziua!
Unchiul meu a girat pe cineva la o banca(nu stiu ce fel de credit este),el in urma cu 3 ani a decedat(unchiul).Singuri mostenitori sunt tatal meu si sora tatalui meu,(nu a fost casatorit,nu are copii unchiul),iar titularul creditului nu mai plateste.Unchiul meu primeste in continuare scrisori de la banca ca sa plateasca ratele,iar pe sora lui il suna recuperatori!ce trebuie facut in acest caz:
-cum pot afla ce credit a avut(ipotecar,personal,etc)(el fiind girant)?
-daca facem partajul se mostenesc datoriile?(au trecut 3 ani de la decesul unchiului)

Va rog mult daca ma puteti ajuta!
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 09:38, 30 August 2014
Prin succesiune se mostenesc si datoriile defunctului.

In cazul in care banca initiaza o actiune de executare prin executor judecatoresc mostenitorii girantului se pot indrepta impotriva titularului creditului.

Intrebati-l pe titularul creditului ce fel de credit a luat si solicitati-i pe cale amiabila sa isi achite datoriile. Ii puneti in vedere ca si in cazul in care banca va executa girantii tot el va fi cel care va achita creditul deoarece il veti da in judecata.
multumesc frumos!dar o singur chestie ar fi stiu banca unde a facut creditul titularul,dar ce trebuie sa solicit ca sa aflu cine este titularul creditului...
In scrisorile de la banca nu sunt informatii cu privire la numarul contractului de credit sau titularul creditului?
In mod normal girantul ar fi trebuit sa primeasca si el un exemplar din contractul de credit.

Nu va bateti capul cu banca, daca va interesati la banca despre credit se poate considera ca un fel de recunoastere a datoriei.

Lasati banca sa faca demersurile de recuperare a creditului pe caile legale inclusiv actiune in justitie pentru executarea persoanei creditate sau a girantilor. Daca va cheama banca in instanta atunci veti initia si dvs. in calitate de mostenitori actiune in regres impotriva celui care a luat creditul.

Dezbateti mostenirea de pe urma unchiului ca si cum nu ar fi fost girant.

In cazul in care sunteti intrebati la notar daca aveti cunostinta ca ar avea datorii la banci declarati ca nu aveti cunostinta despre asa ceva.

Nu este fals in declaratii ptr ca nu el a avut datoriile (nu declarati ca a avut calitatea de girant la un credit care nu mai este platit de titular).

Ideea este ca nu trebuie sa deschizi subiecte sau teme de discutie care nu isi au rostul, raspunzi doar la ce esti intrebat, astfel se evita problemele!;)

"A avut datorii? NU!"
"A fost girant la vreun credit"? Este alta intrebare! Chiar si astfel pusa intrebarea raspunsul poate sa fie "ne-a spus el ceva, dar nu cunoastem amanunte".
Raspunsurile trebuie sa fie scurte si cat mai laconice, fara detalii. "nu stim, nu cunoastem"

va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca marr marr Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din ... (vezi toată discuția)
Nelamurire contract de credit. konig konig Am o nelamurire: in mai 2009 tatal meu, care avea 79 ani, a contractat un imprumut la o banca cu doi giranti, tot pensiunari, pe 3 ani, adica pana in iunie ... (vezi toată discuția)
Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)