avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mai platesc sau nu rata la banca???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mai platesc sau nu rata la banca???

Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma decesului am mers la banca sa declaram acest lucru si ni s-a spus ca nu putem achita rata in numele lui nemaiavand buletinul. Am vazut contractul in care este stipulat ca asigurarea creditului o incaseaza banca in caz de deces, insa noi nu avem aceasta asigurare. Am cerut bancii printr-o adresa o copie insa nu ni s-a dat. Mentionez ca in paralel cu acestea am primit nenumarate telefoane din centrala bancii respective pentru plata ratelor explicand la fiecare cum ca el nu mai exista.Mai nou am inceput sa primim pe numele lui somatii de la o societate de recuperare. Ce putem face in aceasta situatie cand ei someaza un om decedat????
Cel mai recent răspuns: i_u_l_i_a_n_a , utilizator 16:32, 22 Martie 2010
In momentul deschiderii si acceptarii succesiunii, mostenitorii preiau nu numai drepturile, dar si obligatiile, respectiv creditele, persoanei pe care o mostenesc. Asa ca daca optati pentru acceptarea mostenirii, veti accepta si datoriile pe care acesta le-a lasat. Puteti face o adresa catre banca respectiva prin care le aduceti la cunostinta situatia in fapt, atasand certificatul de deces, comunicandu-le totodata ca ii veti instiinta imediat dupa deschiderea succesiunii rezultatul acesteia si veti indica persoanele care vor raspunde de sumele ce urmeaza a fi achitate.
~ Conținut șters la cerere ~
ba da, mai am inca contractul de credit cu ei..insa situatia este ca acel credit era asigurat in caz de deces, ce se intampla cu aceasta asigurare? Avand in vedere ca banca a dat acest credit fara giranti si alte garantii si la asigurat de ce trebuie sa achite mostenitorii??Credeti ca mi-ar fi de ajutor un avocat?
Dacaaveti contractul de credit cu toate anexele , vedeti care sunt conditiile de acordare a despagubirii in caz de deces al titularului , tinand cont ca ati mentionat ca defunctul era asigurat pt deces . Vedeti si pentru ce suma era asigurat si daca asigurarea acoperea intreaga datorie . In functie de aceste date , daca va considerati nedreptatit actionati banca in instanta , cu ajutorul unui avocat .
la contractul de credit nu am asigurarea de viata....pe care am cerut-o la banca....si desi au recunoscut la telefon ca exista, am facut o cerere in scris la ei la care nu am nici un raspuns.Va scriu toate acestea pentru ca banca respectiva nu colaboreaza ci doar fac scandal. Vreau sa vad in scris de la ei de ce nu imi dau asigurarea. Se cunoaste faptul ca decat sa-si recupereze banca banii de la asigurator mai repede ii recupereaza de la mine...si de aceea cer parerea specialistilor care au mai avut acest fel de caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita mtudoran mtudoran Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si ... (vezi toată discuția)
Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)