avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva leasing
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva leasing

Buna ziua,

Spuenti-mi va rog in cazul leasingului operational este deductibil tva? In conditiile in care inchiei un contract de leasing operational la factura de avans pot deduce tva ?
Dar la contractele de leasing operatioanl incheiate inainte de 01.07.2012?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lhilda , utilizator 11:07, 22 Aprilie 2013
Tot ce este leasing in derulare de la 01.07.2012 se deduce 1/2 din tva aferent -la ratele de acum inainte.
Avem contracte de leasing operational pentru utilaje si autovehicol date in chirie.
Cum se factureaza aceste operatii, cu tva sau fara tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la leasing (m. o. nr. 384 / 07.06.2012) cdcd cdcd Buna ziua, Daca am un leasing financiar din 15.05.2012, factura de avans (jumatate din valoarea masinii) tot cu 15.05.2012, TVA-ul aferent este deductibil in ... (vezi toată discuția)
Oug24/2012 modificare tva IBC PERFORM SRL IBC PERFORM SRL Incepand cu luna aprilie 2012 am achizitionat un autoturism in leasing, platind pana acum 3 rate din 12. Avand in vedere faptul ca incepand cu data de 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)