avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Cum se rezolva partajul :(in situatia unui divort, in cazul in care exista bunuri mobile ( autoturism) si imobile ( apartament) care la momentul respectiv sunt inca neachitate, ele fiind achizitionate in regim de leasing si respectiv in rate ( apartamentul).
Multumesc anticipat, in cazul raspunsului unei persoane avizate.
Cel mai recent răspuns: ContSters260308 , utilizator 13:06, 31 Iulie 2012
Apartamentul este un bun comun, chiar daca nu este inca achitat in totalitate pretul, din momentul incheierii actului de vanzare-cumparare.

In ceea ce priveste autoturismul, acolo problema este mai dificila, el nefacand parte din patrimoniul sotilor, avand doar un drept de utilizare.
In acest caz proprietari nu sunt sotii ci firma de leasing. Prin urmare se va pune problema partajarii sumi de bani achitate pana la momentul partajului in contul leasingului.
Va multumesc din suflet pentru raspuns, insa am totusi o dilema....
1.Cum se procedeaza in cazul apartamentului tinand cont ca pana la achitarea integrala a valorii acestuia vor trebui sa mai treaca inca 15 ani, iar eu ( o femeie in varsta de 43 ani casatorita de 18 ani cu persoana de care vreau sa divortez) contribui lunar cu salariul meu la intretinerea familiei si as dori sa aflu ce finalitate ar putea avea o situatie atat de trista si de neplacuta dupa atatia amar de ani....
2.Mentionez ca avem si un fiu de 14 ani cu care din pacate ma gandesc sa parasesc acest domiciliu, ne mai suportand nici eu nici el situatia trista si nemultumitoare din asa zisa ,,familie " ce ne termina psihic ( mentionez ca este vorba de o mare nepotrivire de caracter ce nu am intrerupt-o printr-un divort de mai demult si care dureaza de 18 ani), deci nu stiu daca acesta parasire de domiciliu pana la depunerea actelor de divort ar putea fi catalogata legal cumva in defavoarea mea ...tinand cont ca plec la mama mea impreuna cu copilul ( e trist dar intr-un mod tacit dar foarte clar nu ne mai este niciunuia agreabila atmosfera de acasa ...e apasatoare),
Cu speranta ca am fost cat de cat explicita va doresc multa pace in suflet si numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj, firma si imobil laurentiu68 laurentiu68 Buna ziua Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat. Partea grea acum incepe. PARTAJUL O sa expun ... (vezi toată discuția)
Divort blonndy_m blonndy_m buna seara!am si eu doua intrebari si as aprecia enorm daca ati putea sa ma ajutati. daca sotul meu din motive necunoscute mie, nu doarme o noapte acasa pot ... (vezi toată discuția)