avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O persoana fizica poate depune o plangere penala la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

O persoana fizica poate depune o plangere penala la politie scrisa de el?

Buna ziua , voi reveni la un subiect unde nu am primit vrea multe indicatii , acum sper sa-mi raspunda cineva mai clar .
Daca redactez eu ca persoana fizica la calculator o plangere penala motivand ca sunt parte civila si invinuiesc considerand ca am tot dreptul sa acuz 2 unchi care au ridicat roadele unde pamantul a fost in arenda in conditiile in care prezenta era obligatorie era a fii toti 3 adica eu si cei doi, s-au prezentat ei au invocat faptul ca succesiunea a fost dezbatuta si eu sunt uncii mostenitori, omul de buna- credinta i-a crezut prezentand copie dupa titlu dar nu dupa un alt act ci verbal s-a spus.
Au ridicat rodele si le-au depozitat in curtea unu-i vecin.
Mentionez ca eu sunt pe rol la plata impozitului si-l platesc ei nefacand nicun gest sa ma ajute.
Intrebare: pot invoca infractiile , art.210, art.213.214.215 alin.1,2,3,5 cpp
Va multumesc anticipat da mi-ati raspunde si mai ales pe intelesul meu.
O zi frumoasa!

P.s mai mentionez ca nu s-a dezbatut nicio succesiune ci doar au mintit.
Este normala si se practica redactarea plangerilor la calculator.
In calitatea de reclamant ,va revine obligatia sa sustineti si sa probati in conditiile legii acuzele pe care intentionati sa le atribuiti in sarcina celor 2 unchi ai dvs
Art 210 Codul de procedura penala -Verificarea competentei
Aceasta dispozitie proveste strict organul de urmarire penala
Celelalte dispozitii invocate de dvs intra in competenta organului de cercetare penala
Daca nu stapaniti procedura ,este de preferat sa redactati plangere cu prezentarea detaliata a succesiunii de evenimente,solicitand organului de cercetare penala incadrarea faptelor,
astfel incat ulterior ,dvs sa nu puteti fi acuzat de denunt calomnios
Multumesc eu am redactat-o daca as avea unde sa o trimit pentru a mi-o corecta cineva as fi forte fericita, deci? intrebare las sau nu aceste articole pe care le-am mentionat, tot ce am scris in plangere este adevarat si pot proba cu martori, chitante . Pai daca spun adevarul ma mai poate acuza cineva de ceva? intreb.
Multumesc frumos!

Evitati sa inserati articolele de lege, nu sunteti obligata sa faceti incadrarea faptei, aceasta va fi facuta de catre organul de urmarire penala. Dvs, povestiti pe larg ce s-a intamplat si aratati dovezile pe care va intemeiati plangerea si va fi de ajuns.
In conditiile descrise s-ar putea sa se dea neinceperea urmaririi penale si sa fiti directionata catre instanta civila.
Da, in ceea ce priveste incadrarea juridica a faptelor ar fi bine sa fiti prudent daca nu stapaniti notiuni de drept penal.Adica sa nu va avantati sa indicati texte de lege decat atat cat sunteti sigur.

Este indubitabil faptul ca aveti dreptul de a va redacta singur plangerea penala.
Angajarea de avocat este facultativa si nu obligatorie.
Daca politia va trimite la avocat pot exista alte probleme cum ar fi aceea ca fapta nu ar constitui infractiune si din acest motiv sa va trimita la avocat, nicidecum ca nu ati avea dreptul de a depune singur plangerea.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuise sa mi fac griji pt citatie dosar calomnie? CORTEX CORTEX Buna ziua. Am fost acuzat de calomnie de catre fostul angajator o institutie bancara. Miercuri sunt chemat la politie un pt discutii. Din cate am inteles eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri mobile - acuzat de furt eraser eraser Buna ziua, As dori sa va pun in discutie o speta care poate tine si de dreptul penal deoarece unchiul meu a decedat lasandu-mi un testament prin care dispun ... (vezi toată discuția)
Admiterea plangerii impotriva solutiei de renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara, Judecatorul de camera preliminara mi-a admis plangere impotriva solutiei de renuntare la urmarirea penala si a dispus continuarea urmaririi ... (vezi toată discuția)