avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comert online - magazin carti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comert online - magazin carti

Buna! Sunt in proces de deschidere un magazin online dedicat instrumentelor educative pt copii (carte, puzzle, planse colorat, melodii, blog samd... ). Pe langa ofertele deja obtinute de la edituri si magazine de jucarii din tara, vreau sa ma indrept si catre achizitionarea de produse de pe diferite site-uri internationale (gen Amazon) si afisarea lor spre vanzare in magazinul meu online.

Legislatia privind comertul electronic am trecut-o in revista (L. 365/2002, Directiva 2000/31/CE), dar nu reusesc sa gasesc interpretarea conform careia este in regula dpdv legal sa achizitionez de pe astfel de site-uri (in numele societatii) si sa ofer spre vanzare pe teritoriul tarii, prin intermediul magazinului online.

Multumesc pentru suportul legislativ!

Adriana
Cel mai recent răspuns: George.H , utilizator 02:43, 7 Iulie 2020
Ai putea vinde carti direct pe Amazon KDP . Platesti doar 10% taxa in SUA iar in Romania platesti CASS si CAS. Ultimele doua taxe nu le platesti daca esti salariat sau pensionar. Cauta pentru info Self Publishing Smarter

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venituri rezultate din publicarea si vanzarea cartilor in strainatate moonprincess moonprincess Buna ziua, intentionez sa public cateva titluri in regim de self-publishing in strainatate, printr-un sistem care imi permite sa incasez un procent din pretul ... (vezi toată discuția)
Este suficienta declaratia 201 fara o forma de organizare juridica? eumihai10 eumihai10 Buna! Ma ocup de kindle publishing. Concret, platesc pe cineva sa scrie o carte, public cartea respectiva pe site-ul amazon si primesc un comision in ... (vezi toată discuția)
Ein, pfa sau ambele? Sergiu_N Sergiu_N Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)