avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz recoltare probe biologice

sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in epilotest ,am avut alcoolemia 0,4,am fost condus la spital unde am refuzat recoltarea probelor biologice pe motiv ca sunt alergic la injectii;ce sanse am sa scap fara cazier?ajutorrrrrrrrrrrr;pot aduce un act medical prin care sa rezulte sustragerea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:19, 3 Mai 2016
Nu puteti obtine amenda penala.
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Si permisu se anuleaza ? Sau se suspenda?
Pentru ca am auzit un caz in care judecatoru ia redat omului permisu si a ramas cu dosaru , dar pana la solutionare statuse 11 luni pe dreapta la fel ca mine .
Doar in cazul achitarii, renuntarii la aplicarea pedepsei sau amanarii aplicarii pedepsei, ramaneti cu permisul.
adica in care iau cu suspendare permisu o sa fie anulat .
Ati inteles bine

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru refuz recoltare probe biologice Razvu10 Razvu10 Salut la toata lumea ! Am fost oprit pe la ora 4 dimineata de un politist de la rutiera, acesta a venit la mine cu alcool testul cu \"duda\" aia din capat ... (vezi toată discuția)