sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in epilotest ,am avut alcoolemia 0,4,am fost condus la spital unde am refuzat recoltarea probelor biologice pe motiv ca sunt alergic la injectii;ce sanse am sa scap fara cazier?ajutorrrrrrrrrrrr;pot aduce un act medical prin care sa rezulte sustragerea?
Nu puteti obtine amenda penala.
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Si permisu se anuleaza ? Sau se suspenda?
Pentru ca am auzit un caz in care judecatoru ia redat omului permisu si a ramas cu dosaru , dar pana la solutionare statuse 11 luni pe dreapta la fel ca mine .
Alcool
edyandrei
buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)