avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solutie depozitare gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solutie depozitare gunoi

Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu extrem de mic si nu intra. Aveti idee, firmele de salubritate pot furniza solutii de depozitare in afara blocului pentru cutii mari si altele?
Sau ce solutie alta ati aplicat dvs.?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 12:23, 1 August 2012
Solutia este ca daca lucrurile mari nu intra in ghena ( eu ii spun tomberon,nu stiu daca tomberon este acelasi lucru cu ghena despre care vorbiti ) atunci lucrurile mari le puneti jos langa acele tomberoane,si cei de la salubritate vor ridica si gunoaiele mari.
La nivelul capitalei si in alte localitati,serviciul local de salubritate a realizat in apropierea imobilelor zone delimitate cu containere speciale diferit colorate si marcate pentru depozitare deseuri hartie,plastic,sticla
In calitatea pe care o detineti in cadrul asociatiei de proprietari,detineti autoritatea si competenta sa adresati serviciului local cerere de realizare astfel de amplasament
Ghena nu este tomberon si evident ca puteam daca era tomberon exterior sa depozitam acolo. Am spus ca in ghena de gunoi de pe etaje nu se pot depozita si daca exista solutii.
Aveti idee, legislatia interzice depozitarea gunoiului in spatiul de la ghena de gunoi?
Noi ne bucuram de un bloc curat si ghene pe masura la fel de curate.
Gurile de burlanul de evacuare sunt destul de mari,dar resturile menajere mai mari sunt duse
la parter in zilele cand se ridica gunoiul (dar si ele in saci)-sau discuta cu persoana de la
ghena sa vina sa ridice gunoiul -contra cost-
Nu exista lege,dar la noi am interzis acest lucru-sticlele de plastic sunt tasate dupa ce li se
scoate dopul-altfel infunda )bidoanele sunt duse jos (exista un sac)si persoana care este numai pentru ghena are grija sa le stranga.
Acel sac nu sta decat dimineata.
La noi s-a facut un obicei de a lasa in incinta ghenei multe sticle, cutii samd si nu se mai poate intra pe linga faptul ca nu e igienic, nici estetic sa vezi gunoaiele altora. Tubulatura ghenei nu a fost niciodata dezinfectata si e focar de infectie.
Aceste gunoaie s-ar putea duce de catre cei care le au in afara scarii la o pubela, nu?
Intr-o zi unu si-a lasat intr-un sac chilotii murdari!!!

Alte discuții în legătură

Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, nu cred că desființarea ghenei de gunoi este soluția ... Amvildas Amvildas Bună ziua, Nu cred că desființarea ghenei de gunoi este soluția pentru colectarea selectivă.Problema este în mentalitatea oamenilor. Gunoiul menajer ... (vezi toată discuția)
Ghenele de gunoi de pe etaj alexandra_gabriela alexandra_gabriela Buna ziua, Imi puteti spune si mie daca administratia are dreptul sa inchida ghenele de gunoi de pe etaj? Eu locuiesc intr-un bloc nou si de curand ne-am ... (vezi toată discuția)