Momentan lucrez la buget cu contract pe perioada determinata pana la 31 august 2012.Cineva mi-a sugerat ideea de a ma angaja la 1 septembrie la un privat si apoi unitatea sa ceara detasarea de la privat si sa imi faca contract in continuare la buget.
Intrbarea mea este daca aceata varianta este corect legala ce legislatie se aplica in acest caz, conform carui act...
Si o alta nelamurire este daca privatul este persoana fizica autorizata si daca poate sa faca aceste demersuri.Am inteles ca el trebuie sa ma angajeze pe aceelasi post si cu salariu aceelasi care l-am avut la bugetari.
Este corect aceasta modalitate de detasare, daca nu ce pot face eu ca persoana sa am in continuare loc de munca deoarece post pe care lucrez nu este deblocat.
Este un fel de modalitate eleganta, dupa parerea mea, de a scapa elegant de d-voastra. Din ceea ce scrieti aici, cu detasari de la privat la "buget" nu are nici o legatura cu realitatea....
Buna ziua! Se practica aceasta forma de ängajare" la institutiile publice...bugetare. Noi avem 7 detasati din privat...inclusiv pe posturi de conducere. CC la control nu a "vazut"nimic cu toate ca au fost instiintati.