avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Se poate pune poprirea pe contul unei rude in care intra veniturile salariale din strainatate ale unei persoane cu datorii la stat?
Cel mai recent răspuns: Xantipa , utilizator 20:47, 1 August 2012
Nu se poate, insa daca este garant al acestei persoane se poate.
Daca persoana in cauza detine calitatea de girant ,executorul judecatoresc ,cu scopul legitim recuperare credit,poate dispune poprire pana la concurenta sumei neachitate- reprezentate inclusiv de cheltuielile de executare silita
sa inteleg ca poprirea facuta de ANAF, explicandu-mi-se ca am calitatea de tert poprit, in conditiile in care nu sunt girant, nu are fundament?
Sumele de bani intrate in contul rudei reprezinta,dupa cum afirmati,drepturile salariale ale datornicului (debitorului) fata de statul roman,prin urmare organul fiscal a procedat corect poprindu-va contul in scopul recuperarii creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca Adryana18 Adryana18 Buna seara, Daca am credit la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp si am un card la o alta banca pe care nu am nici un ban in momentul de fata, ... (vezi toată discuția)
Neplata rate credit nevoi personale ancutica ancutica Buna ziua. O mica speta: daca o persoana are un credit de nevoi personale...pleaca la munca in Italia si nu mai plateste ratele timp de 2 ani...ce i se ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)