avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

Buna ziua!
In 2011 am depus actele pt prelungirea ccm si mi s-a spus de la itm ca doar pentru restul anului 2011 e valabila prelungirea (eu facand acte pentru un an iunie 2011-iunie 2012). Firma are 25 angajati. Ce trebuie sa fac? Mai este valabila legea data atunci sau iar trebuie sa prelungesc? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 3 August 2012
Intr-adevar, potrivit art.II alin.1 din Legea nr.40/2011, contractele colective de munca si actele aditionale incheiate in intervalul de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la 31 decembrie 2011 nu pot prevedea o durata de valabilitate care sa depaseasca 31 decembrie 2011. Dupa aceasta data, contractele colective de munca si actele aditionale se vor incheia pe durate stabilite prin legea speciala.

In speta, incepand cu data de 01.01.2012 trebuie incheiat un nou c.c.m. sau un act aditional la acesta.
Se pot pierde beneficiile privind salariile (drepturilor) acordate pana la aparitia acelei "legi speciale" ?! Avand in vedere ca un drept castigat nu poate fi pierdut?!

multumesc
Legea speciala este Legea nr.62/2011 .. iar teoria drepturilor castigate nu prea exista in legislatia noastra ..
Hmmm...eu cred ca ar fi ca o cutuma...
Nu trebuie scrisa...
Nu sunt jurist...
Nu este considerata ca o cutuma ...

Alte discuții în legătură

Ccm negociere coca_lb coca_lb Daca am 21 salariati din care 2 suspendati pt ccc mai trebuie deschisa negocierea pt CCM unitate? (vezi toată discuția)
Durata contract colectiv de munca say say Daca durata CCM la nivel de grup de unitati al unui minister este pana la 31.12.2011, la nivel de unitate aflata in coordonarea acelui minister se poate ... (vezi toată discuția)
Ccm rak0770 rak0770 Daca vreau sa inchei acum un contract colectiv de munca la nivel de unitate unde anume se specifica pana la ce data poate fi incheiat? Eu stiu ca pana la ... (vezi toată discuția)