Buna ziua!
In 2011 am depus actele pt prelungirea ccm si mi s-a spus de la itm ca doar pentru restul anului 2011 e valabila prelungirea (eu facand acte pentru un an iunie 2011-iunie 2012). Firma are 25 angajati. Ce trebuie sa fac? Mai este valabila legea data atunci sau iar trebuie sa prelungesc? Multumesc.
Intr-adevar, potrivit art.II alin.1 din Legea nr.40/2011, contractele colective de munca si actele aditionale incheiate in intervalul de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la 31 decembrie 2011 nu pot prevedea o durata de valabilitate care sa depaseasca 31 decembrie 2011. Dupa aceasta data, contractele colective de munca si actele aditionale se vor incheia pe durate stabilite prin legea speciala.
In speta, incepand cu data de 01.01.2012 trebuie incheiat un nou c.c.m. sau un act aditional la acesta.
Se pot pierde beneficiile privind salariile (drepturilor) acordate pana la aparitia acelei "legi speciale" ?! Avand in vedere ca un drept castigat nu poate fi pierdut?!
Ccm
rak0770
Daca vreau sa inchei acum un contract colectiv de munca la nivel de unitate unde anume se specifica pana la ce data poate fi incheiat? Eu stiu ca pana la ... (vezi toată discuția)