avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM - inaptitudine fizica sau psihica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM - inaptitudine fizica sau psihica

Buna ziua. vin si eu cu cateva intrebari. Poate ma lamureste cineva.
In luna mai 2012 am facut 9 concedieri (desfintarea locului de munca), peste 10 ne-am fi incadrat la Concedieri Colective. Daca,(sa zicem, incepand cu data de 15 august 2012) am vrea ca, in locul salariatilor incadrati pe functii de paznic sa incheiem un Contract cu o firma de paza, ar trebui (cred) tot sa facem concedieri (prin desfintarea locului de munca). Din cate stiu eu, pentru acestia din urma ar trebui sa trecem la concedieri colective?
Daca o alta persoana ar fi concediata pentru inaptitudine fizica sau psihica, s-ar trece,la fel, la concediere colectiva?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 1 August 2012
In functie de numarul incetarilor c.i.m. se poate sti daca este vorba despre o concediere colectiva sau nu ...art.68 alin.2 C.mun: La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - perioada de proba buna ziua , am nevoie de o confirmare ... alina.bratu alina.bratu Incetare CIM - perioada de proba Buna ziua , am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra : contractele de munca care inceteaza in perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva adelina20001 adelina20001 BUna ziua! Cum se interpreteaza corect art.68 din Codul Muncii? Art. 68 (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva apetra apetra exista un procent din nr total de salariati disponibilizati peste care daca se trece intram la categoria concediere colectiva? reglementare? (vezi toată discuția)