avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul prenatal

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu formula de calcul pentru prenatal.
De la 01 ianuarie pana la 01 iulie am inregistrat urmatoarele venituri brute: 1077 lei, 1227 lei,1092 lei, 1092 lei, 1411 lei si 840 lei. In toata aceasta perioada nu am avut niciun alt tip de concediu luat.
Va rog sa-mi spuneti cat mi s-ar cuveni salariul pentru luna iulie si daca se poate sa-mi explicati putin formula de calcul.
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: crystinik_p18 , utilizator 12:33, 2 August 2012
Baza de calcul: 1077+1227+1092+1092+1411+840=6739

Medie zilnica baza calcul:6739/126=53,48(126nr. zile lucratoare ianuarie-iunie)

Indemnizatie bruta cmiulie:53,48x22x85%=1000

CAS=78

Indemnizatie neta cmiulie=1000-78=922lei

Cu alte cuvinte,se calculeaza baza prin insumarea veniturilor din ultimile 6 luni anterioare,respectiv ianuarie -iunie,apoi media zilnica prin raportarea bazei la nr.de zile lucratoare din aceesi perioada,media se multiplica cu nr.de zile lucratoare din luna care se platesc si cu procentul de plata care este 85%pt. acest tip de concediu,rezultand indemnizatia bruta de concediu.
Asupra cde maternitate nu se calculeaza decat CAS,in procent de 10,5%,dar baza de calcul o constituie suma de 741lei(35%din 2117)si nu brutul,de aceea 10,5%x741=78.
Suma neta va fi data de diferenta dintre indemnizatia bruta din care se scade CASul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns. Initial mi-am facut si eu calculul si mi-a rezultat aceeasi suma, dar cei de la firma mi-au virat doar 790 lei, sper sa nu-mi fi calculat 85% din net. Oricum am facut o sesizare si acum astept raspuns de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Care este valoarea concediului medical pre si postnatal, daca sunt in somaj? monica_dinulescu monica_dinulescu Buna seara, as dori si eu o informatie, va rog. Din decembrie 2009 pana in septembrie 2011, m-am aflat in concediu de ingrijire a copilului, cu o indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal prof_romana_particular prof_romana_particular Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cat se opreste CAS la concediul prenatal? 9,5% sau 10,5%? Din venitul meu brut realizat sau din salariul minim pe economie? (vezi toată discuția)