avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... profesii liberale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

profesii liberale

Va mai adresez inca o intrebare pentru care va cer ajutorul, si anume:
De data aceasta este vorba de un cabinet de practica individuala kinetoterapie.
Intrebarea este urmatoarea : in cadrul acestui cabinet se poate angaja un consilier psihologic ( persoana inca nu detine atestatul de libera practica ) .
Cabinetul sus mentionat are angajati , respectiv doua persoane cu profesia de kinetoterapeut si o persoana angajata ca economist.
Cu multumiri!


Da, se poate angaja o persoana pe functia de consilier psihologic ....
multumesc mult pentru raspuns .
Nu as vrea sa abuzez de amabilitatea dvs dar puteti sa-mi spuneti care este temeiul legal?
Cumva ar trebui sa existe un temei legal pentru ca un angajator sa angajeze anumite persoane .pe anumite posturi ..?

Temeiul il constituie prevederile Codului Muncii ..
Multumesc pentru amabilitatea cu care mi-ati raspuns
Este adevarat ceea ce spuneti, teoretic asa ar trebui sa fie dar in cazul prezentat este vorba de vorba de o profesie libera si nu stiu daca nu exista vreo incompatibilitate in acest sens
Starea de incompatibilitate este aplicabila in sectorul bugetar .. in principiu, angajarile in sectorul privat se fac in baza unui c.i.m. .. pentru anumite profesii trebuie sa existe si anumite acte de studii sau calificari , insa nu este obligatoriu ca acea persoana sa aiba si autorizatie de libera practica .. in caz contrar, se poate incheia un contract de prestari servicii care este supus Codului civil si nu Codului Muncii.

Alte discuții în legătură

Kinetoterapeut - profesie libera? petro9 petro9 Buna seara! Ca mai toti de aici am si eu o intrebare la care am nevoie de un raspuns.Lucrez ca si kinetoterapeut la o clinica in bucuresti insa incepand cu ... (vezi toată discuția)
Un psiholog poate angaja alt psiholog ? amria amria Buna ziua. Lucrez de mai bine de 3 ani angajata ca psiholog, (mai intai in cadrul unui SC care presta servicii de natura psihologica, iar apoi in acelasi loc, ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati profesionale livs livs Din cate am citit eu,potrivit legii si statutului consilierului juridic, activitatea de consilier juridic liber profesionist este incompatibila cu cea de ... (vezi toată discuția)