avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare corporala

Buna ziua ,
Pe data de 13 iunie a.c. ma deplasam cu autoturismul propietate pe DN2B cu viteza de 70-80 km/h.In momentul in care ma aflam in deplasare pe un pod , pe la capatul acestuia , din vegetatia aflata pe malul canalului traversat de pod a rupt-o la fuga un copil direct in fata masinii.Am virat brusc dreapta si l-am atins cu aripa stanga fata .A avut parte de 8 zile spitalizare ( pt picior rupt).S-a intocmit dosar de urmarire penala dar pana acum nu am primit nici un fel de hartie de la politie sau parchet.Tatal copilului imi cere bani pt spitalizare.As dori sa stiu care ar fi cursul normal al lucrurilor avand in vedere ca acel copil are 9 ani , se afla plecat de acasa fara stirea parintilor , circulam regulamentar si nu am avut cum sa evit mai mult de atat accidentul ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:03, 1 August 2012
Regula este urmatoarea -Pentru certificat medico-legal unde apar mai mult de 10 zile ingrijiri medicale, este angajata raspunderea penala.Sub 10 zile nu raspundeti penal, se va da NUP.Despagubirile le poate cere intr-un proces civil si vor fi preluate de firma unde aveati RCA valabil.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

Regula este urmatoarea -Pentru certificat medico-legal unde apar mai mult de 10 zile ingrijiri medicale, este angajata raspunderea penala.Sub 10 zile nu raspundeti penal, se va da NUP.Despagubirile le poate cere intr-un proces civil si vor fi preluate de firma unde aveati RCA valabil.


zilele de ingrijiri medicale nu sunt aceleasi cu zilele de spitalizare. zilele de ingrijire medicala sunt formate din zilele de spitalizare la care se adauga zilele de convalescenta si recuperare, cel putin asa cred eu.

numarul de zile de ingrijire medicala sunt stabilite prin certificatul medico-legal.
prin urmare daca zilele de spitalizare au fost de opt, zilele de ingirjire medicala pot depasi zece avand in vedere fractura, ghips, etc.

vinovatia conducatorului auto se stabileste in urma expertizei tehnice judiciare in care se stabileste daca accidentul putea fi evitat, conditiile producerii accidentului, daca conducatorul auto a respectat regulile de circulatie in momentul producerii accidentului.

in urma concluziilor raportului de expertiza se poate stabili culpa producerii accidentului, a conducatorului auto, culpa comuna sau culpa exclusiva a copilului.

dupa zece zile nu se poate da NUP? care este diferenta dintre NUP si SUP si cand se da SUP? intreb ptr ca nu stiu!:sorry:
dar daca dadeam peste o masina care venea de pe un drun fara prioritate , tot eu trebuia sa le platesc si spitalizarea si masina ?
In stabilirea posibilitatii de evitare a accidentului trebuie cunoscute mai multe elemente care nu au fost precizate de initiatorul acestei discutii. Acestea sunt> topografia drumului (numarul de benzi de circulatie pe fiecare sens de circulatie, latimea acestor benzi, varsta copilului, conditiile meteo in momentul accidentului, conditiile de vizibilitate (daca accidentul s-a produs ziua sau noaptea), etc., etc., etc.
Numai in momentul in care sunt cunoscute toate datele necesare expertiza tehnica poate sa stabileasca daca accidentul se putea evita sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima danyell_crystyan danyell_crystyan in 16 decembrie 2015 am acrosat cu masina un pieton care se afla pe mijlocul drumului la 10-15 metri dupa o trecere de pietoni.precizez ca eram in afara ... (vezi toată discuția)
Accident auto flokeke flokeke buna.florin ma numesc...in data de 2.11.2015..am avut un accident auto in care a fost o victima.mergem de la servici impreuna cu colegii cand pe contrasens ... (vezi toată discuția)