avvalentina a scris:
Regula este urmatoarea -Pentru certificat medico-legal unde apar mai mult de 10 zile ingrijiri medicale, este angajata raspunderea penala.Sub 10 zile nu raspundeti penal, se va da NUP.Despagubirile le poate cere intr-un proces civil si vor fi preluate de firma unde aveati RCA valabil.
zilele de ingrijiri medicale nu sunt aceleasi cu zilele de spitalizare. zilele de ingrijire medicala sunt formate din zilele de spitalizare la care se adauga zilele de convalescenta si recuperare, cel putin asa cred eu.
numarul de zile de ingrijire medicala sunt stabilite prin certificatul medico-legal.
prin urmare daca zilele de spitalizare au fost de opt, zilele de ingirjire medicala pot depasi zece avand in vedere fractura, ghips, etc.
vinovatia conducatorului auto se stabileste in urma expertizei tehnice judiciare in care se stabileste daca accidentul putea fi evitat, conditiile producerii accidentului, daca conducatorul auto a respectat regulile de circulatie in momentul producerii accidentului.
in urma concluziilor raportului de expertiza se poate stabili culpa producerii accidentului, a conducatorului auto, culpa comuna sau culpa exclusiva a copilului.
dupa zece zile nu se poate da NUP? care este diferenta dintre NUP si SUP si cand se da SUP? intreb ptr ca nu stiu!:sorry: