avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe si impozite

buna seara. va solicit ajutorul in urmatoarea problema. mama mea are 2 firme: firma x si firma y....pt firma x are de plata un impozit plus penalitati plus dobanda de 360 milioane lei vechi din 2007 pana in prezent pentru o constructie provizorie. mama mea nu a stiut ca se plateste impozit si pentru constructii provizorii si nici nu a facut reevaluarea cladirii, din cauza asta ajungand la aceasta datorie... singurul venit pe care il are aceasta firma x provine din inchirierea acestei constructii provizorii....intrebarea mea este daca ar putea vinde aceasta constructie provizorie celeilate firme pe care o detine...ar fi urmarita si ca persoana fizica? sau care este modalitatea ca sa scape de aceasta datorie enorma pentru noi? va rog sa ma ajutati!!! multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:51, 2 August 2012
Depinde foarte mult in ce stadiu se afla procedura de recuperare a creantei. S-a ajuns la executarea silita prin intermediul executorilor fiscali? Daca da, cu siguranta s-a instituit masuri de sechestru asigurator. Cel putin asa ar trebuie sa faca organul fiscal prin executorii sai, mai ales la astfel de sume si in conditiile in care societatea X are bunuri in patrimoniul sau.
In cazul in care se vor vinde cladirile si firma X nu va achita debitele restante in totalitate exista o foarte mare probabilitate ca organul fiscal sa atraga raspunderea in solidar a asociatilor si / sau administratorului in temeiul art. 27 Cod procedura fiscala.
nu s-a ajuns inca in faza executarii silite, nici macar nu s-a emis somatia inca.
In acest stadiu puteti face vanzarea, insa trebuie sa aveti in vedere ca obtinerea de venituri fara a plati debitele restante poate fi interpretata ca o rea credinta. Daca nu faceti plata debitului din veniturile obtinute organul fiscala in mod sigur va atrage raspunderea in solidar a organelor de conducere conform art. 27 din Codul de procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara Ilincav Ilincav Marturisesc ca nu am experienta in materie comerciala, cu atat mai putin in cea fiscala, de aceea rog o parere, un sfat mai avizat, eventual practica ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Contestatie la p.v. de insolventa de la anaf eurosacc eurosacc Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care ... (vezi toată discuția)