avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... documentatie cadastrala falsa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

documentatie cadastrala falsa

Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in situatia respectiva:
-am cadastru si intabulare din anul 1996 ia la partea de sud a proprietatii am trecut,,drum acces"
-vecinul de peste drum,intocmeste o documentatie cadastrala in 2006 in care nu este trecut la nordul lui drumul de acces si nici macar vecinii reali(3 proprietati).In planul lui de amplasament si delimitare a imobilului are trecut la nord o societate comerciala si nu ceea ce exista de fapt in teren.pe lungimea laturii de nord al vecinului suntem 3 proprietari,3 proprietati iar pe fiecare proprietate exista constructii efectuate inca din 1998-1999.
Motivul falsificarii acestei documentatii este urmatoarea:
Dumnealui a cumparat,de la comisia de lichidare a fostelor C.A.P,prin licitatie publica,,capatul de grajd cu cele doua camere in suprafata de 174mp".Constructia este amplasata pe un teren in supr. de 1300mp(citez din proces verbal de adjudecare din 1991).Cu ocazia masuratorilor pentru documentatia cadastrala facuta in anul2006,reiese o suprafata de 1375mp pentru care deschide actiune in instanta in contradictoriuc cu consiliul local prin primar,sa se constate ca sunt proprietarii terenului de 1375mp si nu 1300.Noi,cei trei proprietari nefiind trecuti ca vecini in planul de amplasament si delimitare nu suntem introdusi in cauza.In ian 2007 obtine hotararea judecatoreasca favorabila.(uzucapiunea scurta),care ramane irevocabila.In anul 2009,fara autorizatie de constructie,ingradeste suprafata uzucapata dupa bunul lui plac ocupind si drumul de acces.La nord fiind 3 proprietati,cel de la mijloc ramane fara acces la proprietate.Demersuri la primarie,politie,etc fara nicio rezolvare.Vecinul este sustinut de o persoana cu functie fapt confirmat(neoficial) si de unii cunoscuti de noi prin primarie.

Rugamintea noastra este sa ne sfatuiti ce demersuri trebuiesc facute in aceasta situatie?Plan de amplasament in care nu suntem trecuti ca vecini
- hotarare data fara sa existe just titlu si nici buna credinta
- nici un ajutor din partea administratiei locale.Nici macar o amenda pentru constructia ilegala constatata si de disciplina in constructii.
- autorizatie de constructie partiala eliberata de primarie cu incalcarea legii constructiilor fapt confirmat(oficial) de inspectoratul de stat in constructii.
-daca noi,cei 3 proprietari de la nord mai putem face ceva impotriva acelei hotarari judecatoresti care a fost data,,,asa cum a fost si este definitiva si irevocabila?se poate o revizuire?
-ce drepturi avem asupra drumului de acces lasat de comisia de lichidare,cine este proprietar?
Sunt inca multe ilegalitati dar ne oprim aici in speranta ca vom primii indicatii corespunzatoare din partea dumneavoastra.VA MULTUMIM ANTICIPAT!

Alte discuții în legătură

Primaria refuza sa aplice legea mangaliotul mangaliotul Multumesc anticipat celor care ma vor indruma!Am cumparat in anul 1997 un teren pentru constructie in suprafata de 150m patrati dintr-un lot de 1000mpatrati ... (vezi toată discuția)
Plan de amplasament si delimitare a bunului imobil Teo15 Teo15 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Am cumparat o suprafata de pamanat intravilan in anul 2012. Am facut acte (documentatie cadastrala ... (vezi toată discuția)
Drum de acces/servitute fender fender Buna ziua, Am cumparat un teren la tara pe care intentionez sa construiesc o casa. Problema principala este accesul, pentru care am tot incercat sa gasesc ... (vezi toată discuția)