avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primaria refuza sa aplice legea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primaria refuza sa aplice legea

Multumesc anticipat celor care ma vor indruma!Am cumparat in anul 1997 un teren pentru constructie in suprafata de 150m patrati dintr-un lot de 1000mpatrati conform titlului de proprietate al vanzatorului.Pe toata latura de sud al terenului este trecut ,,drum acces" ce face accesul mai multor proprietari la proprietati.De la est la vest suntem 3 proprietari si toti avem trecut in acte drumul de acces la partea de sud.Terenul despre care vorbesc a fost un lot care s-a vandut dupa desfiintarea CAP-ului Mangalia.Peste drumul de acces era o suprafata de teren de 1300m patrati ramas nevandut dar folosit de o persoana care a cumparat la licitatia organizata in 1991 doar constructia din piatra in suprafata de 165m patrati ce se afla pe terenul respectiv.Deci,locul de sub constructie nu era al vecinului ci apartinea primariei(domeniul privat).Drumul de servitute lasat de comisia de lichidare este o sosea de peste 5m latime prevazut cu borduri pe o lungime de 50-60ml.De la cumpararea terenului noi toti ne-am folosit de drumul respectiv care face parte din domeniul public al orasului.Intr-adevar este secundar dar este un drum vicinal.Mentionez ca toti vecinii care am cumparat cele trei loturi din cei 1000m detinem contract vanzare-cumparare autentificat la notar in anii1996-1998,cadastre si intabulare.
In 2007 vecinul de peste drumul de acces a obtinut prin uzucapiune teren in suprafata de 1356m patrati ,prezentind la accea vreme o schita ce nu corespundea realitatii din teren.Pe acel plan de amplasament prezentat de el nu suntem trecuti vecini la nord.A fost trecut o societate comerciala pe toata suprafata in situatia cind la nord erau deja 3 proprietati si 3 case.Ajutat de primar,la vremea respectiva,a reusit sa uzucapeze 1356m in care este cuprins si drumul de acces.Noi nu am stiut de aceasta abia in anul 2009 cind vecinul s-a apucat sa ingradeasca locul uzucapat.Am ramas surprinsi de cele ce se intampla si am cerut ajutorul primariei.S-a deplasat o comisie la fata locului si dupa ce a discutat cu vecinul(in casa la el) ne-a dat raspunsul ca dumnealui este legal.Am cerut sistarea lucrarilor pina la rezolvarea litigiului dar primaria ne-a indrumat sa mergem in instanta.din cele 3 loturi cumparate de noi,cel de la lotul b(mijloc) a ramas in situatia de loc infundat,neavind nicio posibilitate de iesire la drum public.A apelat la instanta pentru servitute de trecere dar aici,in Mangalia nu a castigat procesul pe motiv ca a cerut servitute doar de la un singur vecin,cel care l-a adus in situatia respectiva.Vecinul care a obtinut dubios aceea suprafata de teren are pe cineva care are mare influenta in aceasta localitate si il sustine in continuare.in urma mai multor drumuri la usile primariei,am aflat ca nu detine autorizatie pentru gardul construit peste drum ocupind astfel,abuziv si drumul de acces.La cererea de suspendare a lucrarilor in 2009,primaria ne-a recomandat sa mergem in instanta.Verificind pe site-ul primariei Mangalaia am aflat cu stupoare ca vecinul obtinuse autorizatie abia in 2010 dupa un an de la cererea noastra de sistare.Chiar si asa,autorizatia nu este pe toata latura de nord a lui.Si astazi locul este imprejmuit si la nord,si la est,si la sud cu un gard fara autorizatie de construire.Mentionez ca vechiul gard era din plasa si acum e din beton(60cm) iar restul din metal.Nu i-au cerut aprobarea vecinilor la eliberarea autorizatiei deoarece noi nu suntem trecuti ca vecini.De atunci(2009) si pina in prezent stam pe la usile primariei sa rezolve situatia dar nimeni nu se implica.Am fost de citeva ori in audienta.Promisiuni si nimic concret,Am apelat la biorul de urbanism.Absolut nimic,am apelat la disciplina in constructii din cardul primariei si tot nimic.Am reusit sa stam de vorba si cu juristul si,am cerut sa verificam actele si sa vedem ce se poate face.Ne-au chemat pe toti cu actele si juristul i-a adus la cunostinte vecinului precum ca,in urma cerecetarilor la primarie este trecut drum acces si este domeniul public.Urma dupa sarbatorile pe Paste sa vina o comisie si sa se masoare terenul.Azi am fost la jurist sa intreb cind vor venii si mi-a raspuns ca nu o sa mai vina nimeni deoarece a intervenit acel,,cineva" din nou si nu se baga in aceasta problema.Avem sesizari la care nu am primit inca niciun raspuns de la primarie.Am facut si plangere la politie pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie si inca nu am primit nici un raspuns.
Va rugam,ajutati-ne cu niste sfaturi.Suntem intr-o situatie fara precedent banuim.Cum este posibil ca 3 proprietari sa ramane fara acces la proprietate care se facea pe un drum public.De ce nu vrea nimeni sa aplice legea in Mangalia?Unde sa mai mergem sa ne asculte cineva?Cum este posibil sa uzucapeze un drum care face parte din domeniul public?Nu are un proces verbal de punere in posesie prin care sa-i delimiteze proprietatea.In urma unei expertize juridice s-a constatat ca detine 40m patrati in plus fata de ce are in acte,care este tot domeniul public.Ar fi multe intrebari.Asteptam cu nerabdare citeva sfaturi de la voi si multumim inca o data celor care ne vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: mangaliotul , utilizator 17:20, 3 Mai 2011
Impotriva Politistului puteti depune sesizare la
petitii@mira.gov.ro
In privinta sesizarii de la Primarie care a ramas fara raspuns, adresati-va in continuare institutiei ierarhic superioare daca nu v-a raspuns in termenul legal de 30 zile sau raspunsul nu va multumeste.
Daca nici dupa sesizarea forului superior nu primiti raspuns, actiune in instanta pe contencios.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
avvalentina, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!Asta inseamna sa mai astept citiva ani pina voi avea un acces la proprietate.Aceasta este realitatea in tara noastra!.,,DREPTURI GARANTATE DE CONSTITUTIE" iar functionarii publici nu au nicio treaba cu aplicarea legilor.Un drum de utilitate publica nu poate fi folosit de cetateni deoarece o singura persoana este ocrotita de edili mangaliei si tot ei stau nepasatori cind un faptuitor pagubeste domeniul public cu 1356m patrati prin uzucapiune fara a plati statului nici un ban.Sa nu-ti ofere absolut nici un ajutor consiliul local,ba mai mult,sa te si alunge din institutie deoarece iti aperi un drept..........este INADMISIBIL!Rusine primarului si celor care tot mai,,sug" putinele resurse ale orasului.
Va rog sa-mi acceptati scuzele daca am deviat discutia prin acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare drum acces domeniul public mangaliotul mangaliotul buna ziua! Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in urmatoarea speta: -intre mine si vecinul meu exista o sosea cu destinatia drum acces in lungime de 75ml ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala falsa mangaliotul mangaliotul Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac in situatia respectiva: -am cadastru si intabulare din anul 1996 ia la partea de sud a proprietatii am trecut,,drum ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute in cota indiviza ferarunita ferarunita am cumparat un teren in 2008 dintr-o fasie de teren de aproximativ11300 terenul a fost impartit in 20 loturi de cate 500 m patrati 10 si 10 loturi despartite ... (vezi toată discuția)