avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... intrarea în insolvenþã
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

intrarea în insolvenþã

Bună ziua,
Sunt administratorul unei SC şi am luat decizia de a suspenda activitatea firmei, am anunţat furnizorii de intenţia mea şi am trecut la achitarea datoriilor. A apărut o problemă cu un furnizor, deoarece din totalul sumei datorate refuz să îi achit suma de 70,00 lei, reprezentând marfă expirată, pentru care am solicitat un retur.
Creditorul poate solicita, deschiderea procedurii de insolvenţă, pentru o suma aşa de mică?
Cel mai recent răspuns: alexandru mioara , utilizator 19:41, 2 August 2012
Nu, conform art. 3 pct. 12 din legea nr. 85/2006 valoarea - prag de la care un creditor poate formula cerere de deschidere a procedurii insolventei este de 45.000 lei.
Vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa carmendehelean carmendehelean Va rog sa-mi spuneti in ce conditii un furnizor poate declansa procedura de insolventa a datornicului(SRL).Daca se poate sa-mi dati legislatie.Va multumesc (vezi toată discuția)
Insolventa sangeta sangeta Buna ziua, O societate poate intra in insolventa daca are datorii doar la bugetul statului si asigurarilor soc., in suma de doar 2500 lei ? daca da, care ... (vezi toată discuția)
Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)