avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Va rog sa-mi spuneti in ce conditii un furnizor poate declansa procedura de insolventa a datornicului(SRL).Daca se poate sa-mi dati legislatie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:18, 6 Iulie 2012
Legea Insolventei, respectiv Legea nr.85/2006< creante mai mari de 45000 ron
Cererea de deschidere a procedurii insolventei poate fi formulata de un creditor care are asupra datornicului sau o creanta a carei valoare prag este de minim 45.000 lei (baza legala art. 3 pct. 12 din legea nr. 85 / 2006).
Conditia este ca aceasta creanta sa fie certa, lichida si exigibila de mai mult de 90 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)
Declansarea procedurii de faliment protechnik protechnik Va rog respectuos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Persoana fizica nerezidenta poate declansa procedura de faliment impotriva debitoarei, persoana ... (vezi toată discuția)
Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)