avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declansarea procedurii de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declansarea procedurii de faliment

Va rog respectuos sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

Persoana fizica nerezidenta poate declansa procedura de faliment impotriva debitoarei, persoana juridica rezidenta ?

Multumesc mult pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:29, 2 Septembrie 2012
Legea 85/2006 privind procedura insolventei nu cuprinde interdictii in acest sens, ca urmare daca indepliniti conditiile cerute ( aveti o creanta certa, lichida si exigibila de mai mult de 90 de zile, al carei cuantum minim este de 45.000 lei ) puteti introduce cererea la Tribunalul in raza caruia se afla sediul societatii debitoare.
Buna dimineata .
Atata timp cat indeplineste conditiile legale ,da,poate .Deschiderea procedurii are loc la Tribunalul arondat sediului debitorului .
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa carmendehelean carmendehelean Va rog sa-mi spuneti in ce conditii un furnizor poate declansa procedura de insolventa a datornicului(SRL).Daca se poate sa-mi dati legislatie.Va multumesc (vezi toată discuția)
Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)
Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)