avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune ciudata. Este testamentul valid???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune ciudata. Este testamentul valid???

Buna seara.
Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind posesoarea unei garsoniere pe care a lasat-o prin testament celeilalte surori. In testament, tata nu este mentionat in nici un fel, nici ca a renuntat la succesiune, nici ca nu a renuntat( pur si simplu...lipseste din acel act la renuntatori la succesiune, sora mostenitoare este numita in testament"legatar universal"?!).Sora care a primit garsoniera , era plecata din tara de 25 de ani-emigranta( dar avea si cetatenie romana).
Aceasta, l-a numit pe tatal meu ca administrator al garsonierei, adica bun de plata pentru facturi, etc...printr-o procura notariala in care recunoaste ca este fratele ei. Tata, de buna credinta, a administrat constiincios imobilul, pana cand a doua matusa a decedat( in afara tarii).
Tata are doi descendenti:eu si fratele meu, plecat si el din tara definitiv, a renuntat la cetatenia romana. El are o fiica, minora care este cetatean strain. Eu nu am copii.Fratele meu nu are relatii bune cu parintii nostri, de foarte multi ani.
Dupa decesul matusii posesoare a testamentului, mama si tata s-au straduit sa deschida succesiunea( cu o serie de "greutati", fiind foarte dificil de intrat in posesia certificatului de deces din afara tarii, unde a decedat matusa).Dupa ce au achitat toate taxele si au adus toate actele, notarul ( care intamplator este acelasi care a facut si primul testament, intre cele doua surori) i-a instiintat pe parintii mei ca matusa emigranta ar fi facut(tot la ea, cu un an inaintea decesului sau) un testament catre...fiica fratelui meu ( minora si cetatean strain), deci, prin urmare, tata a fost exclus de la aceasta succesiune...
Ce se intampla acum? Tata are sau nu calitate de mostenitor al surorilor sale, mai ales ca are doua procuri/imputerniciri de la sora emigrata, in care este recunoscut ca frate, dar e numit ...doar administrator al imobilului?Nepoata mea, minora , este mostenitor legal? Dar fratele meu?Cum putem iesi din acest hatis legislativ creat de catre...doamna notar?#-o Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:37, 2 August 2012
Toate aceste documente( cele doua testamente,imputerniciri de administrator, procura de obtinere a certificatului de deces, etc)TOT, absolut, au fost emise de catre ACELASI NOTAR, el a emis actele si el a incasat toate taxele, iar acum...ridica din umeri si spune ca tata nu este mostenitor!!Vi se pare normal??Doar daca doamna notar nu se cufunda cumva in accese de amnezie periodic...
Procurile de administrare nu reprezinta acte de mostenire sau de proprietate...procura si a incetat efectele la moartea mandantei.
Doamna asa spune LEGEA, ce vi se pare dvs normal ...nu este legal! Si v am spus mai sus de ce!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna ziua, in urmatoarea situatie, este bine cum s-a procedat? am fost crescuta , intretinuta si am stat la matusa (sora tatalui meu) si sotul ei-unchiul ... (vezi toată discuția)
Testament autentic - potential mostenitor in strainatate misupatrik misupatrik Va salut! Imi puteti spune va rog ce se intimpla daca sotia are testament (teren) de la tatal ei, iar sora ei locuieste in strainatate. Nu este vorba sa nu ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)