buna ziua,
in urmatoarea situatie, este bine cum s-a procedat?
am fost crescuta , intretinuta si am stat la matusa (sora tatalui meu) si sotul ei-unchiul meu deci, de la 3 ani, in prezent am 20. Le spun mami si tati acestor doua persoane.
unchiul meu, care mi-a fost ca un tata, a decedat acum 1 luna. s-a descis succesiune de catre mami-matusa- si aceasta a mers la notar sa faca si un testament dupa ce a primit certificatul de mosenitor pt casa si masina. in testament m-a trecut pe mine mostenitoare cu titlu universal a bunurilor mobile si imobole care vor fi in momentul decesului. ea avandu-l ca frate pe tatal meu adevarat, iar noi nu mai pastram legatura cu acesta(s-a recasatorit si are un copil din a2a casatorie si inca un frate mai am, din prima casnicie-fratele meu bun=> 3 copii are tatal meu adevarat-eu cu fratele meu din prima casatorie-avem amandoi aceeasi mama si tata si inca un baiat din cea de a2a casatorie-frate doar dupa tata) .cum m-a numit numai pe mine mostenitoare matusa mea, cum trebuie procedat ? va veni si fratele ei ( tatal meu adevarat) la succesiune ? are vreun drept? poate ataca testamentul ? poate deschide el succesiunea, desi sta in alt judet fata de noi? fiind urmatorul ca si grad de mostenitor, trebuie sa se prezinte pt impartirea mostenirii, desi doar eu sunt trecuta in testament ? matusa mea vrea sa fie sigura ca nu poate face nimic fratele ei, ca nu va primi nimic, desi poate va avea pretentii.
multe multumiri!
Fratele mătuşii (tatăl dumneavoastră) nu este moştenitor rezervatar, deci nu poate invoca vreun drept atîta vreme cît există un legatar universal.
Tot ce ar putea face fratele mătuşii ar fi să atace testamentul sub aspectul nulităţii lui sau al anulării. Fiind un act autentic, şansele vor fi nule.
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)