avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua,
in urmatoarea situatie, este bine cum s-a procedat?
am fost crescuta , intretinuta si am stat la matusa (sora tatalui meu) si sotul ei-unchiul meu deci, de la 3 ani, in prezent am 20. Le spun mami si tati acestor doua persoane.
unchiul meu, care mi-a fost ca un tata, a decedat acum 1 luna. s-a descis succesiune de catre mami-matusa- si aceasta a mers la notar sa faca si un testament dupa ce a primit certificatul de mosenitor pt casa si masina. in testament m-a trecut pe mine mostenitoare cu titlu universal a bunurilor mobile si imobole care vor fi in momentul decesului. ea avandu-l ca frate pe tatal meu adevarat, iar noi nu mai pastram legatura cu acesta(s-a recasatorit si are un copil din a2a casatorie si inca un frate mai am, din prima casnicie-fratele meu bun=> 3 copii are tatal meu adevarat-eu cu fratele meu din prima casatorie-avem amandoi aceeasi mama si tata si inca un baiat din cea de a2a casatorie-frate doar dupa tata) .cum m-a numit numai pe mine mostenitoare matusa mea, cum trebuie procedat ? va veni si fratele ei ( tatal meu adevarat) la succesiune ? are vreun drept? poate ataca testamentul ? poate deschide el succesiunea, desi sta in alt judet fata de noi? fiind urmatorul ca si grad de mostenitor, trebuie sa se prezinte pt impartirea mostenirii, desi doar eu sunt trecuta in testament ? matusa mea vrea sa fie sigura ca nu poate face nimic fratele ei, ca nu va primi nimic, desi poate va avea pretentii.
multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:14, 17 Aprilie 2013
Fratele mătuşii (tatăl dumneavoastră) nu este moştenitor rezervatar, deci nu poate invoca vreun drept atîta vreme cît există un legatar universal.

Tot ce ar putea face fratele mătuşii ar fi să atace testamentul sub aspectul nulităţii lui sau al anulării. Fiind un act autentic, şansele vor fi nule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Deces legatar universal simonica99 simonica99 Matusa mea (sora mamei), casatorita, fara copii sau parinti in viata, a murit in urma cu 11 ani. Nu am facut succesiunea iar acum la moartea unchiului am aflat ... (vezi toată discuția)