avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deces legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deces legatar universal

Matusa mea (sora mamei), casatorita, fara copii sau parinti in viata, a murit in urma cu 11 ani. Nu am facut succesiunea iar acum la moartea unchiului am aflat de existenta unor testamente universale reciproce facute la notar in 1993. Mentionez ca unchiul nu a facut intrarea in proprietate si posesiune. Mama mea mai are vreun drept? Poate ataca acel testament?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:24, 4 Februarie 2020
Nu mai are niciun drept și nu poate ataca testamentul pentru ca:
1. Frații/surorile nu sunt moștenitori rezervatari.
2. Reductiunea testamentelor se solicită in termen de 3 ani de la deces.

Pe mătușa o va moșteni doar unchiul, iar pe unchi rudele acestuia.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)