avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare societate cu profil medical in acelasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare societate cu profil medical in acelasi spatiu cu o forma de organizare individuala de acelasi profil , posibil ?

Conform ORDIN MSF Nr. 153 din 26 februarie 2003
pentru aprobarea Normelor metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale , "ART. 35 În acelaşi spaţiu nu pot coexista două forme diferite de exercitare a profesiei, conform art. 6 din prezentele norme metodologice."
Intrebarea directa este daca in acelasi spatiu pot fi autorizate doua cabinete, unul al Societatii Comerciale ( inregistrat la ORC) si unul Cabinet Medical Individual ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 18:16, 2 Noiembrie 2015
Citat>
Art. 6. - Cabinetele medicale fără personalitate juridică, ca formă de exercitare a profesiei, se pot înfiinţa de medicii cu drept de liberă practică în una dintre următoarele forme:
a) cabinet medical individual;
b) cabinete medicale grupate;
c) cabinete medicale asociate;
d) societate civilă medicală.
=>Reglementarea practicii medicale nu include organizarea sub forma de "societate comerciala" (L.31/1990)
Prevederile sunt explicite si imperative nu se pot distinge nuante si cai de interpretare.
Raspunsul e > NU!
Mai clar. Nu se poate autoriza in aceeasi locatie un Cabinet Medical Individual impreuna cu alta forma de exercitare a profesiei , fara personalitate juridica ( ca de exemplu: grupate, asociate, societate civila medicala). Dar un cabinet medical individual (fara personalitate juridica) cu un cabinet medical S.R.L.( cu personalitate juridica) ?
Precizarea: Regelementarea practicii medicale la care va referiti nu include organizarea in baza L.31/1990.
Reglementarea generala a practii medicale OG.124/1998, unde este permisa si organizarea de "cabinete medicale" in baza L.31/1990, organizare care se subordoneaza acestei regementari care prevede>
art.17
(3) La înmatricularea societăţii comerciale şi la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului registrului comerţului:
a) documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social înregistrat la organul fiscal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripţie se situează imobilul cu destinaţie de sediu social;
b) un certificat emis de organul fiscal prevăzut la lit. a), care certifică faptul că pentru imobilul cu destinaţie de sediu social nu a fost înregistrat un alt document ce atestă cedarea dreptului de folosinţă asupra aceluiaşi imobil, cu titlu oneros sau gratuit, ori existenţa altor contracte prin care s-a cedat dreptul de folosinţă asupra aceluiaşi imobil, după caz;
c) în cazul în care din certificatul emis potrivit lit. b) rezultă că sunt deja înregistrate la organul fiscal alte documente care atestă cedarea dreptului de folosinţă asupra aceluiaşi imobil cu destinaţie de sediu social, o declaraţie pe propria răspundere în formă autentică privind respectarea condiţiilor referitoare la sediul social, prevăzute la alin. (4).
(4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
(5) Informaţiile privind calitatea de asociat unic şi îndeplinirea condiţiilor privind sediul social se înregistrează în registrul comerţului pe cheltuiala solicitantului.

Pe cale de cosencinta, cu respectarea prevederilor alin.(4),art.17, L.31/1990 referitoare la partajul spatiilor, este posibila functionarea unui cabinet medical (PFA ori AI)(persoana fizica) la aceeasi adresa sociala cu un "cabinet medical"S.comerciala(persoana juridica).
bun, si cum se interpreteaza art. 20/25 alin 3

(3) In acelasi spatiu cu destinatia de cabinet medical nu pot fi infiintate mai mult de
doua cabinete medicale si numai daca se indeplinesc conditiile de compatibilitate intre
specialitatile medicale privind serviciile medicale furnizate.


am o camera si o impart in 2 si jumatate fac ginecologie cealalta fac stomatologie. sunt compatibile specialitatile astea? pot intra pacientii la stomato, pe aceeasi usa si prin cabinetul de ginecologie?

inteleg ca e aspectul in care fiecare specialitate trebuie sa ofere servicii specifice, dar trebuie tinut cont si de serviciile ce se desfasoara. nu poti face recoltari la persoane cu hiv...in acelasi cabinet in care tura cealalta trateaza minori pe nu stiu ce specialitate.

treaba cu maxim 2 cabinete...a fost data de legiuitor pentru sistemele tura contratura. cum ramane cu compatibilitatea intre specialitati asa cum am expus-o eu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Mutarea sediului social pe o parcela de teren este legala ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Sediul social al unei firme cu multi actionari, cotata pe Piata de Capital urmeaza a fi mutat pe o parcela de teren . Este legala aceasta mutare a sediului ... (vezi toată discuția)
Declaratie nesuprapunere sediu social ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am intampinat o mica problema astazi la depunea dosarului pentru constituirea unui SRL. In momentul in care am primit certificatul de la ANAF il ... (vezi toată discuția)