avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea angajatorului in timpul CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea angajatorului in timpul CCC

Buna ziua. Eu am nascut pe 26 septembrie 2010 si am optat pentru CCC de 2 ani. In acest timp societatea a fost cumparata de alta firma. Birourile teritoriale ale celor doua firme au fuzionat si in toate cazurile s-a pus sef de birou din partea noii firme. In aceasta perioda eu am cerut o adeverinta pt banca si reiesea ca mi-au schimbat functia. Firma nu e in faliment si nici in reorganizare.Avand in vedere situatia descrisa as vrea sa stiu daca pot fi concediata cand ma intorc pe 27 septembrie sau daca angajatorul este obligat sa ma tina 6 luni pentru readaptare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 2 August 2012
Avand in vedere ca a-ti nascut inainte de 01.01.2011, sunteti sub incidenta OUG 148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si puteti fi concediata, numai dupa un preaviz de cel putin 20 de zile lucratoare.
Cele 6 luni, la care faceti referire, erau reglementate de contractul colectiv unic la nivel national pe anii 2007-2010, si se referea la faptul ca salariata/salariatul care a beneficat de CCC nu poate fi concediat pentru necorespundere profesionala in acest termen.
Pai despre asta e vorba. Pe ce baza pofi concediata? in ce situatii se dau salarii compensatorii? Iar referitor la cele 6 luni, nu se aplica bazandu-se tocmai pe faptul ca am nascut in 2010?
A-ti intrebat daca puteti fi concediata. Acest lucru poate fi posibil, prin restructurare sau reorganizare (nu judiciara) daca asa doreste angajatorul, in temeiul art. 65 din Codul muncii, republicat, si numai dupa un preaviz de minim 20 de zile lucratoare.
Despre salariile compensatorii, puteti beneficia numai daca sunt prevazute in CCM sau regulamentul intern al unitatii, altfel nu.
In contractul de cumparare al firmei a fost precizata si preluarea angajatilor. Se poate face reorganizare prin concedieri fara sa se respecte contractul? Din doi sefi unul il dai afara inseamna reorganizare. Se putea face modificari de functie atat timp cat imi era suspendat CM?

Multumesc tare mult
Modificarile la c.i.m. nu se pot face pe perioada supendarii c.i.m. ... dupa preluarea noilor salariatii, noul angajator poate decide restructurarea

Alte discuții în legătură

Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa ccc popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, In noiembrie mi se termina concediul de crestere si inrijire a copilului de care am beneficiat timp de 2 ani. Societatea la care sunt angajata ... (vezi toată discuția)