avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda aplicata de Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda aplicata de Asociatia de Proprietari

Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari verifica modul in care sunt respectate regulile de convietuire in spatiile pe care le administreaza, este posibil ca acesta sa aplice amenzi proprietarilor care nu respecta aceste reguli?

Multumesc,
Mihai P
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:32, 7 August 2012
Nu, nu este posibil
Asociatia de proprietari nu are atributii de administrare amenzi.
Normele in vigoare care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari nu prevad competenta aplicarii de amenzi
Conducerea imobilului nu poate da amenzi dar in conditiile in care se stabileste in AG un regulament prin care se poate imputa contravaloarea reparatiilor celor care distrug sau sau aduc prejudicii proprietarilor in cadrul imobilului si sunt identificati cum se procedeaza? Se sesizeaza organele politiei?
Multumesc!
L.C.
Prezentati un caz concret si-l discutam. Unele pagube se pot recupera de la cei care le-au creat, in cadrul asociatiei, altele cu ajutorul organelor iar altele nu se mai pot recupera nicicum.

Alte discuții în legătură

Administratoarea blocului vrea sa platesc eu reparatiile pricinuite de cei care mi-au adus mobila alinaqf alinaqf Acum o luna mi-am renovat in apartament. Cand m-am dus sa platesc intretinerea ultima data, m-a amenintat administratora cum ca eu sa trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)
Probleme pe scara de bloc. liviu f liviu f Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai ... (vezi toată discuția)