avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBAREA NUMELUI FETITEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBAREA NUMELUI FETITEI

buna ziua,sunt o mama tanara si as avea nevoi de un raspuns:am avut o relatie cu un barbat am trait in concubinaj dar ne-am separat de 3 ani,avem o fetita de 5 anisori,el nu am mai dat nici un semn sa se intereseze de fata pana anu trecut ca neam inteles pentru procura fetei pentru a o putea aduce in strainatate,dupa care mia zis ca daca eu sunt de acord sa schimb numele fetei sa o trec pe numele meu,fetita poarta numele tatalui.care este procedeul pentru schimbarea numelui?se poate face si fara sa ne judecam?multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: georgiana70 , utilizator 19:28, 2 August 2012
Pentru minori, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui, va hotari autoritatea tutelara.Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.În cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta.
Schimbarea prenumelui minorului se poate cere oricând.
Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.
La cerere trebuie anexate:
– copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
– un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
– consimtamântul, dat în forma autentica, al celuilalt sot, în cazul schimbarii numelui de familie comun purtat în timpul casatoriei;
– copie de pe decizia de aprobare a autoritatii tutelare, în situatia în care parintii nu se înteleg cu privire la schimbarea numelui copiilor lor minori, precum si atunci când cererea de schimbare a numelui este facuta, pentru minorii si persoanele puse sub interdictie judecatoreasca, de catre tutore;
– certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;
– orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale.
Schimbarea numelui de familie al minorului se poate face odata cu schimbarea numelui de familie al parintilor sau separat, dar tot pentru motive temeinice.

Asta e informatia oficiala de pe site-ul Guvernului.
Sper ca v-am fost de ajutor;
multumesc frumis miat fost de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie a copilului din casatorie anterioara Alexa_Alexia Alexa_Alexia Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate si de ce acte am nevoie pentru a schimba numele copilului avut in casatoria anterioara si aflat in intretinerea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor mony2688 mony2688 Buna ziua, sunt divortata de 3 ani si am o fetita de 10ani care a ramas la mine in intretinere,hotarare definitiva si irevocabila,el oricum nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil dupa casatorie adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Care este procedura pentru inregistrarea copilului pe numele tatalui dupa casatorie, in cazul in care copilul a fost recunoscut de tata dar a ... (vezi toată discuția)