avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna ziua,
sunt divortata de 3 ani si am o fetita de 10ani care a ramas la mine in intretinere,hotarare definitiva si irevocabila,el oricum nu s-a prezentat niciodata si niciodata nu a platit nimic,nici pensie alimentara,nici macar un telefon sa vada daca mai traim,acum 2 ani m-am recasatorit si fetita ne cere sa ii schimbam si ei numele de familie,sufera mult din cauza ca ea se numeste altfel.Daca cineva ne poate da un sfat care ar fi pasii de facut,ca nu stiu ce as putea face,mai ales din cauza ca fostul sot nu pastreaza in nici un fel legatura cu fetita,noi ne-am mutat in alta localitate de 2ani,ce pot face?vreau sa schimb numele fetei si stiam ca se poate dar care sunt pasii?:(
Cel mai recent răspuns: mony2688 , utilizator 10:47, 8 Iulie 2013
Daca e vb doar de nume, il puteti schimba pe cale administrativa. Procedura si acte necesare, gasiti in link, reveniti daca va e ceva neclar.
[ link extern ]
Mai aveti varianta adoptiei daca fata se intelege bine cu sotul dvs.
Pt oricare varinta, va trebui sa luati legatura cu tatal fetei, ca trebuie sa fie de acord sau macar sa obtineti un raspuns in scris.
Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.

La cerere trebuie anexate:
– copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
– un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
– copie de pe decizia de aprobare a autoritatii tutelare, în situatia în care parintii nu se înteleg cu privire la schimbarea numelui copiilor lor minori, precum si atunci când cererea de schimbare a numelui este facuta, pentru minorii si persoanele puse sub interdictie judecatoreasca, de catre tutore;
– certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;
– orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale.
Schimbarea numelui de familie al minorului se poate face odata cu schimbarea numelui de familie al parintilor sau separat, dar tot pentru motive temeinice.
va multumesc,acordul fostului sot nu cred ca il voi avea pentru ca il cunosc dar sper ca vom reusi altfel,la adoptie ne-am gandit si noi,in caz de nereusita fetita isi va da ea acordul la majorat.o zi buna va doresc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie certificat de nastere Oana195 Oana195 Buna ziua.am o fetita de 3 ani dintr o relatie anterioara so estr trecuta pe numele tatalui.eu m am casatorit si as vrea sa o trecem pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui fetitei georgiana70 georgiana70 buna ziua,sunt o mama tanara si as avea nevoi de un raspuns:am avut o relatie cu un barbat am trait in concubinaj dar ne-am separat de 3 ani,avem o fetita de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui în urma adoptiei ISHIKAWA ISHIKAWA Actualul meu sot mi-a adoptat copilul rezultat din casatoria anterioara mentionez ca copilul are cetatenia Romana si locuim an Japonia ,fostul si actualul sot ... (vezi toată discuția)