Din ce expuneti dumneavoastra este vorba de
“mobbing” care înseamnă o presiune psihologică exercitată de şefi sau de colegi pentru a-l determina pe un salariat să părăsească singur o firmă sau o instituţie.
Termenul de mobbing desemneaza acele actiuni venind din partea colegilor sau a sefilor prin care o persoana, in mod constant este discreditata profesional, intimidata psihologic, agresata psihic, jignita, luata in deradere, batjocorita, izolata, “persecutata” in cazurile mai usoare, “terorizata psihologic” in cazurile mai grave.
In Uniunea Europeana peste 12 milioane de angajati sunt afectatati de acest fenomen, femeile intr-un procent mai mare decat barbatii, introvertitii mai mult decat extravertitii. Termenul de mobbing a fost lansat de Heinz Leymann desemnand acele actiuni venind din partea colegilor sau a sefilor prin care o persoana, in mod constant (putem vorbi de hartuire psihologica in contextul in care aceasta dureaza de peste 6 luni in viziunea lui Leymann) este discreditata profesional, intimidata psihologic, agresata psihic, jignita, luata in deradere, batjocorita, izolata, “persecutata” in cazurile mai usoare, “terorizata psihologic” in cazurile mai grave.
Mai explicit gasiti aici;
[ link extern ]