avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Drepturi de autor pentru traduceri din literatura ...
Discuție deschisă în Traduceri

Drepturi de autor pentru traduceri din literatura românã

doresc sa fac traduceri din literatura romana pentru copii in diferite limbi straine
cum trebuie sa procedez pentru drepturile de autor ? ma refer la drepturile de autor ale scriitorilor:) care nu mai este in viata
va multumesc anticipat pentru informatii
l.groner
:)
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:14, 3 August 2012
Luati legatura cu Oficiul Roman pentru Protectia Drepturilor de Autor pentru a afla detalii in aceasta privinta.
[ link extern ] /
In functie de raspunsul primit, luati in considerare varianta ca drepturilede autor pentru autorii ale caror carti doriti sa le traduceti, pot fi platite parte de Dvs., parte de catre editura care va va publica traducerile. Atentie, traducerile beneficiaza si ele de protectia drepturilor de autor conexe.
Poate reventi sa ne spuneti ce ati rezolvat.
Succes!:luck:
L.C.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere carte autor strãin ContSters53977 ContSters53977 Zilele trecute am fost contactata de un autor strain, de [b]aceeasi specialitate cu mine[/b] si m-a intrebat daca sunt interesata in vreun fel sa traduc cartea ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, imi doresc sa realizez un site sau canal de youtube ... MarinaMaryllin MarinaMaryllin Buna seara, Imi doresc sa realizez un site sau canal de Youtube in care sa postez variante audio ale cartilor, eu o sa citesc cartile, o sa imi folosesc ... (vezi toată discuția)