avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate expirata

Buna ziua , am o intrebare si v-as fi recunoscator daca ma puteti lamuri. Locuiesc in Italia de cativa ani iar recent am observat ca mi-a expirat C.I romaneasca. Exista o modalitate de a-mi reface C.I in regim de urgenta si cam cat timp ar dura. Aici in italia am rezidenta si C.I italieneasca dar nu pot pleca din tara cu ea iar domiciului il am in Targoviste. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 07:13, 4 August 2012
Acte necesare pentru SCHIMBAREA cartii de identitate/buletinului expirat:
4 fotografii 3/4 cm cu banda alba de 7 mm intocmite la fotograf.
cartea de identitate / buletinul expirat in original
pe linga documentele mai sus mentionate solicitantul va trimite in Romania buletinul de identitate vechi, certificatul de nastere, certificatul de casatorie/eventuala sentinta de divort definitiva.
Taxa este de 130,00 euro
Legalizarile de copii cad in sarcina solicitantului sau a persoanei imputernicite. Daca solicitantul doreste ca aceste servicii sa fie efectuate la Consulatul General al Romaniei, se va percepe o taxa de 30 euro pentru fiecare copie legalizata.
Mai am o intrebare. Exista posibilitatea ca imputernicitul sa faca Cartea de identitate in regim de urgenta?
Nu cred ca exista posibilitatea aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august. popescu_daniel popescu_daniel buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge ... (vezi toată discuția)