avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune moratorii - Antecontract -Cerere de chemare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune moratorii - Antecontract -Cerere de chemare in judecata

Buna ziua ,

Am o problema in acest moment si apelez la sfaturile dv. , in speranta sa-mi dati
un sfat , o clarificare a situatiei , pe cit posibil .
Mama mea a semnat in 2004 un antecontract de vanzare - cumparare pentru
un teren in Bucuresti , ca promitenta - vanzatoare .Conditiile stipulate sint urma-
toarele: 1.In situatia in care promitenta-vanzatoare , din vina ei , nu mai doreste
sa incheie actul autentic de vanzare-cumparare asupra terenului mai sus men-
tionat la notariat , se obliga sa inapoieze promitentului -cumparator de 10 ori
suma primita.
2. In situatia in care litigiul care face in prezent obiectul dosarului xxxx
este pierdut de promitenta-vanzatoare , aceasta nu va fi tinuta sa inapoieze
suma primita conform prezentului antecontract , urmind ca riscul sa fie suportat de promitentul-cumparator .
Terenul in intregul lui 500 mp a fost retrocedat pe baza legii 10/2001 si au fost mai multi mostenitori , toti la aproape 80 ani ,care au incheiat antecontracte si apoi contracte de vanzare de drepturi litigioase,caci era un proces pe rol.
Mama a murit in 2008 si nu a mai apucat si ea sa faca contractul de
drepturi litigioase pentru partea ei.
Ca o paranteza , pretul platit Mamei a fost complet ridicol pentru zona ,
primind 52.000 $ , pentru partea ei din teren .
In final ,dupa 11 ani de procese , hotarirea devine definitiva si irevocabi-
la in favoarea Mamei si a celorlalti mostenitori si a Primariei Bucuresti .
Termenul pentru semnarea contractului - la o saptamina de la data
raminerii definitive si irevocabile a hotaririi date in litigiul xxxx.
Am certificat de mostenitor , stiu ca mostenesc si pasivul , deci si obli-gatiile asumate de Mama , ca promitenta-vanzatoare de a incheia contractul .
La inceputul lui martie 2012 prin avocat , mi-a trimis notificare pentru semnarea contractului la notar.I-am trimis E-mail intrebind-o care e procedura de urmat pentru a termina istoria cu acest samsar .Mi-a raspuns ca printr-o cunostinta
sau avocat ,prin procura . Problema este ca eu locuiesc in Canada de 32 ani ,
si de cind au murit Mama si apoi fratele in 2010 , practic nu mai am pe nimeni in
Bucuresti.Cind eram in toiul cautarii unui avocat caruia sa-i dau procura , m-am
trezit la sfirsitul lui aprilie 2012 cu cerere de chemare in judecata pentru a se pronunta o hotarire care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare si
sa platesc daune-interese in cuantum de 1.000 Lei pentru fiecare zi de intirziere de
la data introducerii actiunii si pina la data raminerii irevocabile a hotaririi care sa
tina loc de contract vanzare cumparare.Dupa ce a ochit acest teren in 1997 , semnind initial conventii de mina , apoi antecontracte , consider ca ar fi putut sa-mi lase in final un ragaz sa pot gasi un avocat .Mai ales ca nu stiam nici faptul ca
acel ante- contract este legat de acel proces .Acum primind documentele de la
avocata lui am vazut sentinta acelui proces inceput in 2001 si mare mi-a fost uimirea sa constat ca Mama figura ca parte in proces cind s-a dat sentinta ,
3.06.2011,cu toate ca ea decedase in 2008 , iar eu si fratele nu am fost introdusi in proces , ca mostenitori.Este o sentinta in favoarea unei persoane decedate cu trei ani inaintea sentintei , nu s-a respectat procedura cred, dar nu stiu cat mai are importanta acum acest lucru .
Termenul la Judecatorie este pe 4.09.2012.Ce fac cu acele daune moratorii ,
pentru intirzierea semnarii contractului .In antecontract s-a stipulat clauza penala
pentru neexecutare , de 10 ori 52.000$ , adica o jumatate milion $ , caci omul
nu se joaca si nu exista clauza pentru intirziere .De ce prejudiciu se poate plinge
cind acum terenul este deja la vanzare pe siturile imobiliare la fabuloasa suma de 2.500.000 EURO .Putea sa aiba putina intelegere , dar nu , acesti samsari cu relatii,bani dupa ce ca fura totul , mai au tupeul intins la maxim sa se plinga instantelor de prejudiciu.Si asta sub poleiala legalitatii .Cum s-au socotit acele sume de 1000 Lei pe zi , pe ce temei legal , caci nu e si bancher acum. Destul
ca este rechin imobiliar feroce care vrea si haina de pe om , aparindu-si dreptul cistigat cu sudoarea fruntii , cerind Justitiei sa-i faca lui dreptate ,dar intreb si eu
dreptatea tuturor batrinilor jecmaniti de asemenea specimene , cine le-o da.....
nimeni , caci interesele oculte din spatele lor sint prea puternice .Nimeni nu vede , nimeni nu aude si ei continua linistiti a-si face meseria , nestingheriti . Traiasca DPG pe legea 10 care au dat retrocedarile in natura nu de dragul si mila
mostenitorilor de drept , ci au avut , au si vor avea destinatii precise pe baza acestor antecontracte si contracte de drepturi litigioase.
Sa-mi iertati textul prea lung.
Va multumesc pentru rabdare si astept , poate un raspuns din partea dvs.
Week-end placut.

Alte discuții în legătură

Canada - incheiere forma autentica contract vanzare-cumparare la bucuresti-procedura uranus168 uranus168 As avea nevoie de o informatie. Mama a semnat un antecontract de vanzare cumparare autentificat in 2004 , pentru cota parte indiviza dintr-un teren.Am ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sabat sabat Buna ziua, As dori sa ma puteti consulta intr-o mica problema. Mama mea a incheiat in anul 2000 un antecontract de vanzare cumparare pt un teren din jurul ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen pentru formularea unei actiuni prin care sa solicit ca instant sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare este necesara procedura ... (vezi toată discuția)