As avea nevoie de o informatie.
Mama a semnat un antecontract de vanzare cumparare autentificat in 2004 ,
pentru cota parte indiviza dintr-un teren.Am primit scrisoare recomandata ieri de la promitentul cumparator , sa-l contactez in vederea incheierii in forma
autentica a contractului de vanzare-cumparare.Mama a decedat in 2008 , am certificatul de mostenitor , am obligatia sa semnez acel contract .
Problema este ca nu stiu cum se va proceda , caci eu locuiesc la Montreal
de 31 de ani . Nu pot veni la Bucuresti in acest moment si nu am pe nimeni caruia sa-i fac procura.Cel caruia i-am facut procura pentru succesiune este
chiar cumparatorul - samsar imobiliar - ,care nu mi-a scos decit certificatul de
calitate mostenitor , ceea ce de fapt il interesa ,pentru finalizarea diferitelor antecontracte ,revendicari , fondul proprietatea , facute cu Mama.
Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda in acest caz.
M-a averizat chiar ca daca nu voi da curs notificarii , se va adresa instantei in
vederea pronuntarii unei hotariri care sa tina loc de act autentic de vanzare si obligarea mea la plata daunelor interese in cuantum de 1.000 lei pentru fiecare zi de intirziere,incepind de la data introducerii actiunii , pina la data raminerii
irevocabile a hotaririi , urmind sa suport si toate cheltuielile de judecata ocazionate- taxa de timbru la valoarea imobilului din antecontract , onorariul
de expertiza , de avocat etc.
Nu vreau decit sa semnez , caci nu ma pot pune cu individul , este Dreptul lui ,dupa ce a fraierit de fapt patru mostenitoare batrine si ignorante , vazindu-
si visul sa puna mina pe un teren in buricul Bucurestiului pe care l-a pus la vanzare azi pentru 2.5000.000 Euro ele primind ca bani in 2004 a 10 a parte
din suma.Chiar in antecontract era o clauza in care se mentiona ca in cazul
in care promitentele se razgandesc , sa-i plateasca de 10 ORI sumele primite de la el .
M- a amenintat chiar in diferite fax-uri sa-i cedez 30% din diferite alte imobile
cu legea 10/2001,ca daca nu ma conformez o sa-mi puna sechestru pe ce va
fi dobindit la Fondul Proprietatea . Si povestea mai poate continua si cu alte exemple.
Ma scuzati pentru textul poate prea lung , m-am defulat putin , asteptind
sfatul dvs.
Va multumesc .
Puteti face procura chiar lui, este vorba de mandatul cu sine insusi, insa trebuie foarte Clar stipulat in mandat toate clauzele contractului de vanzare cumparare inclusiv pretul si modalitatea de a l primi, transfer bancar sau cum doriti. Faceti o fie la Consulat in limba romana fie la un notar din Canada apostilata si trims in Tara unde va fi tradusa si legalizata.
Regula este ca mostenitorii dobandesc atat activul cat si pasivul, daca nu a existat acceptarea sub beneficiu inventar.Puteti incheia un contract la distanta ,de asistenta juridica cu un avocat.Daca vreti sa semnati, nu va fi o problema,insa daca nu vreti si se ajunge in instanta, dreptul la actiune al respectivului este prescris.Asa ca, trebuie sa cantariti bine inainte de a lua o decizie.