avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

scz.am si eu o itrebare la dum. DE EX. NISTE MARFA PLEACA LA O FIRMA CUN ANUMIT NUME SI FACTURA E FACUTA PE ALTA SOCIETATE ,OMU NU O STAMPILIAZA SE UITA PE FACTRA OMU CE MARFA IA VENIT IAU ROSIA INAPOI SI CIA ALBASTRA NE STAMPILATE CUM SE NUMESTE ASA CEVA,IVAZIUNE FISCLA SAU CUM.MULTUMIM
:sorry:
:oops:
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:46, 3 August 2012
Nu se poate inregistra in evidenta contabila marfa pentru care nu exista documente justificative, adica factura are ca si cumparator o alta societate decat cea la care soseste marfa. Astfel de fapte sunt pedepsite de legea nr. 241 din 2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale (art. 9 alin. 1 litera b). De asemenea, conform art. 11 din legea contablitatii este interzisa efectuarea de operatiuni economice, precum si detinerea cu orice titlu de bunuri materiale fara a fi inregistrate in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea facturilor... andree2014 andree2014 Buna ziua...sper ca ma poate ajuta cineva cu o intrebare!!!Firma unde lucrez nu a inregistrat toate facturile emise de catre furnizori,acest fapt constituie ... (vezi toată discuția)
Complicitate la evaziune fiscala Vintila G Vintila G am fost solicitat de o cunostinta pentru a transcrie din notele de intrare receptie a marfii pe facturi fiscale : furnizorul , beneficiarul , data , numarul ... (vezi toată discuția)
faptuitor etamarga etamarga am cesionat un srl am predat tota contabilitarea in fata notarului acum sunt chemat la politie ca faptuitor am avut materiale constructii am vindut la un ... (vezi toată discuția)