avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala cu obligatia de a face
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala cu obligatia de a face

Buna ziua,

S-a dispus sistarea starii de indiviziune asupra unui lot de teren cu constructii separate pentru fiecare parte (starea de indiviziunea era numai pe teren nu si pe constructie) printr-o hotarare definitiva si irevocabila cat si investita cu formula executorie.
Urmare a sistarii aceastei stari de indiviziune, utilitatile (doar apa si canalizare) ce deserveau ambele locatii au ramas pe terenul unui singur propiertar. Ulterior acel propietar ce a ramas cu utilitatile pe terenul sau a semnat un contract de furnizare a acestor servicii de apa si canalizare cu furnizorul respectiv, contract care are stipulat clar un paragraf in randul "obligatiile utilizatorului" prin care NU permite furnizare de apa si canalizare altor persoane fizice sau juridice...
Drep urmare, conform paragrafului descris anterior, propietarul respectiv a sistat furnizarea de apa catre cealalta locatie.
Propietarul ramas fara utilitati (apa) a depus la judecatorie o "ordonanta presedintiala" prin care cere "urgent" si cu "caracter vremelnic" -- obligarea paratului (fostului coindivizar) sa ii permita accesul la caminul de apa in vederea deschiderii acestuia.
Intrebare:
Poate instanta intervenii intr-un contract legal si valabil semnat intre un furnizor si un utilizator prin care sa impuna acordarea accesului la apa, chiar daca acest lucru ar insemna incalcare contractului respectiv?
Precizez ca sunt doua variante de alimentare cu apa a reclamantului;
1. prin utilizarea actualei conducte dar care presupune incalcarea contractului semnat intre cele doua parti.
2. bransarea de catre furnizar la sistemul central, dar care presupune costuri suplimentare cu care nu este de acord.

In ipoteza in care instanta este de acord cu varianta nr.1, cine va suporta costurile consumului de apa efectuat de "intrusul reclamat" atat timp cat furnizorul are contract doar cu paratul?
Cum va putea paratul sa recupereze costurile respective , atat timp cat nu are nicio baza legala prin care sa-i ceara plata consumului de apa si canalizare realizat de intrusul reclamant.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Utilitatile dupa iesirea din indiviziune Dajani Dajani Buna ziua, \"S-a finalizat\" un proces prin admiterea actiunii de iesire din indiviziune avand ca obiect, partajul judiciar - \"iesirea din indiviziune\" cu ... (vezi toată discuția)
Dupa indiviziune raman fara acces la utilitati Dajani Dajani Buna ziua, Sunt angrenat intr-un proces de iesire din indiviziune, (in calitate de intervenient)lucru cu care NU sunt de acord datorita faptului ca voi ... (vezi toată discuția)
Furnizor de apa curenta poate sista apa unui beneficiar rau-platnic? alexank alexank Am inteles ca ar fi o lege prin care furnizorul a carui facturi nu i se platesc, poate sista alimentarea cu apa oricarui beneficiar, doar daca ii aduce un alt ... (vezi toată discuția)