avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dupa indiviziune raman fara acces la utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dupa indiviziune raman fara acces la utilitati

Buna ziua,

Sunt angrenat intr-un proces de iesire din indiviziune, (in calitate de intervenient)lucru cu care NU sunt de acord datorita faptului ca voi ramane fara utilitati (apa si canalizare), iar calea de acces spre locuinta mea este lata de numai 1.15ml, latime data in urma a doua expertize efectuate de care un expert delegat de instanta.
Practic detin o locuinta in proprietate dar pe un teren dat in "folosinta vesnica" de catre stat in anul 1951. Acest teren dat in "folosinta vesnica" cat si constructia a fost cumparat de mine in anul 1962 in baza unui C-V de la propietarul care acum cere iesirea din indiviziune. La origini a existat un teren si o constructie. Partea din constructie achizitionata are acces separat dar utilitatile (apa si canalizare) sunt comune cu cele ale copropietarului.
Practic m-am trezit in acest proces pentru ca reclamantul (propietar pe teren si partea lui de cladire) a chemat in judecata Statul (primaria, etc) in vederea iesirii din indiviziune.
Statul a cerut sa intru in proces ca intervenient, lucru acceptat de instanta in principiu...
In baza hotaririi judecatoresti s-a dispus iesirea din indiviziune dar cererile mele de interventie in interes propriu cat si in interes alaturat paratului (stat) au fost respinse cu motivatia ca nu detin calitate de coerede in acest proces.
Aceasta situatie nu o pot accepta pentru ca utilitatile care trec pe terenul reclamantului vor fi "taiate" de reclamat.
1. In recursul formulat de mine (statul NU declara recurs) pot cere instantei sa utilizam la comun utilitatile chiar daca NU am calitate de corerede?
2. In urma iesirii din indiviziune se poate executa gard intre proprietati chiar daca acest lucru nu a fost cerut in instanta? As vrea sa delimitam fizic propritatile rezultate in urma expertizei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dajani , utilizator 14:16, 4 August 2011
desigur ca va puteti imprejmui proprietatea si nici nu aveti macar cum sa va opuneti iesirii din indiviziune deoarece nimeni nu poate sa fie obligat sa ramana in indiviziune cu altcineva...insa va trebui sa clarificati problema utilitatilor si a drumului dvs de acces pe care daca nu le obtineti pe calea amiabila, o sa trebuiasca sa gasiti solutii prin instanta.
Buna ziua,

Pentru a imprejmui proprietatea am nevoie de acordul proprietarului de drept, adica statul, pentru ca eu doar folosesc terenul?
Iar in cazul utilitatilor, copropietarul (reclamtul) nu este de acord sa mai "functionam" impreuna pe acelasi bransament, si ameninata ca imi va sista alimentarea cu apa. Pot impidica acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitatile dupa iesirea din indiviziune Dajani Dajani Buna ziua, \"S-a finalizat\" un proces prin admiterea actiunii de iesire din indiviziune avand ca obiect, partajul judiciar - \"iesirea din indiviziune\" cu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala cu obligatia de a face Dajani Dajani Buna ziua, S-a dispus sistarea starii de indiviziune asupra unui lot de teren cu constructii separate pentru fiecare parte (starea de indiviziunea era numai ... (vezi toată discuția)
Constructie temporara pe teren in indiviziune lovely_black_mamba lovely_black_mamba Buna, Am cumparat un apartament intr-o casa veche (casa nationalizata) si unul dintre proprietari este de fapt Consiliul Local. La un moment dat locuinta a ... (vezi toată discuția)