avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... situatie complicata executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

situatie complicata executare silita

Buna ziua. Speta este urmatoarea:
El: imprumut bancar cu credit ipotecar inainte de casatorie. Urmeaza sa-i fie executata silit casa pentru ca nu mai are cum sa plateasca, casa se afla in exclusivitate pe numele sau
Ea: credit ipotecar si achizitionare casa inainte de casatorie.
Amandoi locuiesc in casa sotului.
Sotia poate fi executata silit cu bunurile proprii, chiar si mobile, inlcusiv auto personal, achizitionat inainte de casatorie.?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:54, 17 Septembrie 2012
NU, sigur nu
Nu, se executa silit bunurile aflate in patrimoniul debitorului sau veniturile realizate de catre acesta, indiferent de natura lor.
Multumesc! Eu tot intreb ca nu ma pricep deloc dar bunurile mobile proprii ale sotiei, o parte din ele, se afla si in locuinta sotului, ex tv, dvd, robot bucatarie, carti etc. Executorul nu le va lua in calcul, da?
Nu le va lua in calcul pentru ca sunt in proprietatea exclusiva a altei persoane, indiferent ca este sotia debitorului si care au fost dobandite inainte de casatorie.
Un alt aspect si o alta intrebare: daca inainte de inceperea executarii silite a imobilului ipotecat, debitorul isi ia toate bunurile mobile si se muta in alta parte, cu chirie spre exemplu, acesta va fi sanctionat in vreun fel?

Alte discuții în legătură

Executare silita - sechestru masina vanduta tatiana28 tatiana28 Buna seara, Va rog sa imi spuneti ce credeti ca ar trebui facut in situatia urmatoare Executorul judecatoresc in scopul recuperarii creantei instituie ... (vezi toată discuția)
Întindere executarea silita mobiliara Tatianmarin Tatianmarin Bună ziua, va rog sa ma lămuriți astfel: când și în ce mod se încheie executarea silita mobiliara asupra unui debitor căruia i se sechestreaza și ... (vezi toată discuția)
Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)