avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sofer profesionist.adevar sau confuzie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sofer profesionist.adevar sau confuzie?

va rog sa ma elucidati intr-o problema.
luna trecuta am depus un dosar pentru angajare ca sofer autoutilitara salvare. la depunerea dosarului , o doamna imi spune ca nu am suficienta vechime cf cartii de munca . ii explic ca in cartea de munca nu sunt inregistrari decat pana pe data de 3.03.2011( data cand mi-a fost inmanata originalul cartii de munca), si imi cere o adeverinta de la ultimul loc de munca cu perioada lucrata. depun si aceasta adeverinta si intru in examen. sunt admis si trec la o etapa urmatoare: intreviu,unde sunt admis.am uitat sa va spun de fapt ce ma doare.
din anul 1996 -2008 sunt sofer taxi cu carte de munca si atestat profesional de transport persoane in regim taxi. din 2008-2012 am fost sofer pe autoutilitara maxim 3.5 to .in ambele am condus cu categoria b a permisului.din anul 2011 mi-am dobandit permis cat c,ce.
acum dupa examenul de a salvare,m-am prezentat ptr angajare.dar primesc un raspuns negativ cum ca nu am 6 ani vechime ca sofer profesionist.
am mers si la director in adudientasaii explic ca nu am fost sofer amator , ca am condus autoutilitara exact ca cea de la salvare care se poate conduce doar cu permis cat b, dar primesc raspuns sec. profesionist nu e decat cel care are perimis cat c. in sit de fata nu mai inteleg nimic. am fost angajat cu carte de munca ca sofer si am facut curse in italia saptamanal cu duba 3.5 to , distributie in orase mari , si acum nu pot sa conduc autoutilitara de salvare. e corect?

astept cu interes raspunsul din partea dumneavostra .
multumesc!
Daca va referiti la angajarea pe un post de sofer autosanitara I,in sistemul sanitar de stat,aveti nevoie de permis de conducere pentru sofer profesionist valabil pentru autovehicule din categoriile B si C si o vechime de 6 ani ca conducator auto profesionist.(vechime este dar nu ca si profesionist,pt. ca ati condus doar pe baza permisuluiB)
Deci nu indeplineati conditiile de calificare si vechime cerute pt. ocuparea postului,din moment ce permis C aveti doar din 2011,,,,nu stiu cum de dosarul dvs.a fost selectat totusi si ati intrat in concurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel de studii Ilie88 Ilie88 Daca am terminat ASE-Cibernetica, ma pot angaja pe postul de Ambulantier (Cod COR 325802). Mentionez ca nu am alte cursuri terminate. La nivelul de studii ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat! laur2310 laur2310 BUNA SEARA IN DATA DE 19 SEPTEMBRIE 2012 SE FACE UN AN DE CAND AM PRIMIT O CONDAMNARE CU SUSPENDARE(2 ANI SI 2 LUNI). SPECIFIC,CA PERMISUL DE CONDUCERE A ... (vezi toată discuția)
Modificare valabilitate permise de conducere din 19 ianuarie 2013 cyan cyan dupa ultimele \"noutati\" anuntate privind modificarea OUG 195/2002 incepand din 2013, pe langa cea bine cunoscuta privind vehiculele inmatriculate in ... (vezi toată discuția)