avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in concediu medical

buna ziua,

este legal sa depuna un angajat in perioada concediului medical, preavizul prevazut din contract, iar contractul sa inceteze la finalul preavizului? daca da, angajatorul poate refuza scurgerea preavizului intr-un concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 3 August 2012
Nu se poate. In perioada preavizului salariatul trebuie sa fie prezent la lucru sau cel mult sa sa fiti in concediu de odihna in caz ca vi-l aproba angajatorul.Concediul medical suspenda perioada de preaviz.
Art. 81 din codul muncii republicat
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
;;;;

(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Nu este interzis prin lege ca salariatul aflat in concediu medical sa-si depuna demisia ... in acest caz, termenul de preaviz va incepe sa curga de la data terminarii concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in timpul preavizului de demisie vladalexgeorge vladalexgeorge buna. am o intrebare. pot sa imi concediu de odihna sau medical in perioada cand sunt in preavizul dat de mine la demisie. eu am 15 zile peavizul. stsu mai ... (vezi toată discuția)
Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)