avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati vs judecatori
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati vs judecatori

Buna ziua! Daca ar fi sa alegeti dintre cele 2 meserii care vi se pare cea mai buna?? Unde se castiga cei mai multi bani? Unde munca e mai putin stresanta? Unde sunt satisfactiile cele mai mari? Si, de ce nu, care dintre cele 2 prezinta cel mai scazut factor de risc??
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 20:32, 3 Septembrie 2012
Depinde din ce perspectiva privesti lucrurile. In cazul in care aplici pentru functia de judecator ai in fiecare luna de primit un salariu destul de frumusel. In cazul in care aplici pentru activitatea unui cabinet individual de avocatura, nu mai poti avea certitudinea unui venit permanent, vei avea stresul clientilor, " de ce nu ai depus ce a spus el, etc., dar si bonusul de succes care poate asigura multe salaraii ale unui judecator. Poti avea venituri fluctuante ceea ce in cazul judecatorului nu se discuta. Stresul se poate lua in calcul si de o parte si de alta. Pe avocat, clientul il admonesteaza, pe judecator nu. Dar judecatorul, in cazul in care are constiinta, poate sta stramb si sa judece drept atunci cand da o solutie . Avocatul poate fi chemat la barou pentru a da cu subsemnatul. La fel si judecatorul , dar nu la barou.Poate la DNA. Cel mai scazut factor de risc ?? Daca isi fac meseria bine, la nici unul.
alexamoria a scris:

. Cel mai scazut factor de risc ?? Daca isi fac meseria bine, la nici unul.


Adica e periculos la amandoi chiar daca lucreaza cum trebuie???
Stimat forumist,

Dacă doriți într-adevăr o meserie puțin stressantă și lipsită de riscuri, foarte cinstit vorbind, ar fi cazul să vă schimbați orientarea profesională spre alte meserii.

Atât cariera de avocat, cât și cariera de judecător oferă din plin stress și riscuri. Oricând poți să greșești ceva, sau, dimpotrivă, să te întâlnești cu oameni deloc cumsecade, sau mărginiți în percepțiile lor....

Dar acestea lucruri, pot fi și acceptate și depășite, deci trasformate în realizări.

Cât despre satisfacții profesionale, acestea nu depind de meseria în sine, ci de ambiția și calitățile dvs. În orice meserie poți obține satisfacții profesionale, nu doar în cele arătate de dvs.

Banii...depinde. Din punctul meu de vedere, munca unui judecător de judecătorie, tribunal este subevaluată, dacă se are în vedere dificultatea meseriei, dar oferă siguranță. iar în cazul unui avocat, acesta se confruntă cu venituri fluctuante și incerte. Unii avocați câștigă bine, unii nu. Unele luni sunt foarte bune, financiar vorbind, altele, dimpotrivă.

Alegerea este, de aceea, doar a dvs.

Cu stimă.

Iulian81 a scris:

Buna ziua! Daca ar fi sa alegeti dintre cele 2 meserii care vi se pare cea mai buna?? Unde se castiga cei mai multi bani? Unde munca e mai putin stresanta? Unde sunt satisfactiile cele mai mari? Si, de ce nu, care dintre cele 2 prezinta cel mai scazut factor de risc??


1. Acestea sunt profesii, nu meserii.
2. Cea ai buna este cea care te pasioneaza mai mult si care te ambitioneaza. Personal o prefer pe cea de avocat deoarece pot avea mai multa libertate in exprimare si in actiuni, dar si cea de judecator este cu adevarat frumoasa.
3. Nu te imbogatesti din niciuna, daca acesta este scopul urmarit. Magistratii castiga mult prea putin pt munca depusa, dar mai bine fata de alti specialisti, iar avocatii castiga atat cat muncesc si invata, adica deloc sau peste salariul unui magistrat.
4. Munca este stresanta in ambele parti si resonsabilitatea este mare deoarece bunurile unor persoane sau libertatea acestora depind de tine.
5. Satisfactiile apar in orice activitate bine desfasurata, indiferent de profesia aleasa, acolo unde exista devotament si pasiune.
6. Ambele prezinta factori de risc deoarece lucrezi numai cu oameni, iar comportamentul acestora de cele mai multe ori este imprevizibil. Astfel poti sa iti desfasori activitatea fara sa te fi simtit vreodata amenintat sau poate sa se intample sa te lovesti de asemenea situatii ca avocat sau judecator.
7. Este usor sa intrebi care profesie este mai buna, dar tine minte ca cea mai grea parte este sa ajungi sa fi admis in avocatura sau magistratura.
8. Din subiectele deschise de tine nu pari foarte hotarat sa urmezi facultatea de drept si in principal esti motivat doar de partea financiara. Daca in viitor vei avea in vedere partea financiara nu vei reusi in aceste profesii. Absolut nimeni nu se face judecator pt bani, iar avocatii aleg aceasta cariera deoarece 99% din munca exista pasiune.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
ContSters178374, utilizator
judecatorii sunt prost platiti, numai la tv se minte, si lucreaza ff mult, ca judecator poti doar sa ai salariul fix si atat iar ca profesor universitar majoritatea sunt avocati sau judecatori pensionati , nu ai timp , ca si notarii, nu ai timp sa vii la cursuri,drumul, traficul, sa pregatesti materia pt sapt viitoare, sa tii ore pt licenta , sa conduci master, doctorat,
ca avocat daca te tii de treaba poti castiga f mult in comparatie cu un judecator, chiar si un avocat normal,necunoscut, daca ai mai multe cazuri faci de multe, multe ori mai mult decat un salariu fix al judecatorului.
ca notar castigi bine in functie de piata imobiliara care de ceva ani e la pamant, e ff greu sa te faci notar trebuie sa ai rude, judecator examenul e fff greu , ff greu de intrat , sunt intrebari capcana
e fffff multa materie la drept si mult de invatat
dreptul e f greu daca esti serios si chair te implici, de aceea sute de mii de absolventi de drept nu se fac nimic nici avocati, nici judec, nici notari pe ca nu e un domeniu ca economia sa fie multe firme, sunt cateva judecatorii unde profesezi ca avocat sau judecator si putine locuri scoase la concurs
deci NU E PROFITABILA FACULtatea de drept decat daca te dedici fff mult si serios si mai ales daca ai profilul, daca ti se potriveste

Alte discuții în legătură

Efectuare stagiatura avocat debutant SIAM SIAM Buna seara, Va scriu cu rugamintea de a primi un sfat de la cei care deja profeseaza ca avocati si magistrati. Doresc sa sustin examen de admitere in ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept, un viitor nesigur? Hazeleyes Hazeleyes Buna seara, imi doresc sa dau mai departe la Facultatea de drept din București, si desi, pe cat ma incita gândul, pe atat ma înspaimanta. Sunt dispusa sa ... (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)