avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... IESIRE LEGALA DIN FIRMA CA ASOCIAT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

IESIRE LEGALA DIN FIRMA CA ASOCIAT

BUNA ZIUA !
Sunt asociat si administrator intr-o firma insa din cauza neintelegerilor cu asociatul meu am hotarat sa ies. Cum trebuie sa procedez ?
Pot sa vand partea mea de 50% sau e ok cu o simpla demisie?
Cel mai recent răspuns: Marius-constantin Mocanu , Avocat 22:36, 3 August 2012
Nu exista demisie in acest caz. Convocati AGA si expuneti-va doleanta. Oferiti-i asociatului partile d-voastra sociale, daca nu vrea le dati la altul.
Hotararea adunarii generale, contract de cesiune, act constitutiv actualizat....registrul comertului, etc.etc.
In cazul in care vreti sa iesiti de tot ( asociat +administarator) atunci tot in hotararea adunarii generale a asociatilor veti fi revocat din functia de admin si se va numi celelalt asociat sau numiti unul din afara....Noul admin va da declaratie ca indeplineste conditiile si accepta mandatul si va da si specimenul de semnatura...
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
leuca_luminita, utilizator
Ca sa iesi din firma esti simplu, in conditiile in care nu ai creat probleme societatii ca si administrator, daca nu ai creat probleme este necesar sa faci un audit sau o expertizara financiar-contabila ca sa ai si tu si actualul asociat cat si noul asociat oglinda societatii la data iesirii din societate.Daca ai creat probleme societatii este in favoarea ta sa-ti negociezi iesirea si plata daunelor aferente activitatii tale.
In cazul in care nu poti incheia cu actualul asociat, indiferent de existenta sau nu a unor pagube create de tine sau de altii, este necesara angajarea unui avocat si initierea unei actiuni in instanta prin care sa se dispunerea iesirea din societate a dumneavoastra cu plata sau nu a daunelor create de dumneavoastra sau/ si cu plata contravalorii partilor sociale sau profitului nedistribuit.
Sunt mai multe de discutat dar acestea in functie de toate datele problemei si cu documente pe masa la vedere pentru altfel rezultatul da cu eroare de multe zerouri si cu raspundere patrimoniala.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator societate eurofracht eurofracht Buna ziua.Fica mea este asociata intr-un SRL cu inca o persoana, cei doi asociati ar dori sa fiu eu administratorul societatii.Care ar fi modalitatea legala ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru a nu mai fi administrator sc? zzzeenn zzzeenn sant administrator al unei firme de 6 luni.firma este a unui prieten din 1998.acum vreau sa ies ptr.ca el nu mai are nevoie de mine,am luat marfa cu file la ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)