avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajament plata restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajament plata restanta intretinere

Buna seara!Locuiesc cu chirie si am intrat in ceva dificultati financiare astfel incat propietarul doreste sa eliberez apartamentul.Problema este ca am restanta la intretinere si nu o pot achita pana la eliberarea apartamentului si as dorii sa imi iau un angajament de plata fata de asociatia de locatari.As vrea sa stiu ce implica acest lucru ,adica daca ma afecteza pe mine intr-un fel in eventualitatea in care propietarul vinde apartamentul in timpul derularii angajamentului.Mai mentionez ca asta este solutia gasita de mine sa nu creez probleme si mai mare propietarului cu asociatia.
poti sa fii mai concret? Cand iti expira contractul? De ce doreste propr. sa eliberezi apart.? Ce inseamna restanta la intretinere?......
@tatianato
As vrea sa stiu ce implica acest lucru ,adica daca ma afecteza pe mine intr-un fel in eventualitatea in care propietarul vinde apartamentul in timpul derularii angajamentului.

Proprietarul nu va putea vinde apartamentul pana nu se achita datoria fata de asociatie, nici un notar nu semneaza un contract de VC fara adeverinta din partea asociatiei.

as dorii sa imi iau un angajament de plata fata de asociatia de locatari.

Dumneavoastra nu puteti sa va luati un angajament fata de asociatie, poate fata de proprietar, el este cel care poate face un angajament cu asociatia daca perioada in care nu ati achitat este mai mare de 90 de zile, pentru a nu fi dat in judecata.
presedintele imi solicita buletinul sa isi noteze datele in ideea sa nu fuc sa nu platesc intretinerea si asa m-am gandit sa rezolv eu problema
thran a scris:

Proprietarul nu va putea vinde apartamentul pana nu se achita datoria fata de asociatie, nici un notar nu semneaza un contract de VC fara adeverinta din partea asociatiei.

Legea nr 230/2007 Art. 20. - (1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea sociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.
1.Ati intrebat cand imi expira contractul?
Raspuns:am inchiriat apartamentul la 01.08.2002 pentru un an cu contract la circa financiara,ca sa nu plateasca omul impozit( in contract este trecut 100 lei in realitate 300 dolari ulterior 300 euro.
2.Doreste sa eliberez apartamentul pentru ca vrea sa il vanda( el traind in Italia si acolo este criza)
3.Restanta la intretinere este in valoare de 7000 lei.
4.Presedintele auzind ca trebuie sa ma mut imi solicita buletinul sa imi noteze datele sa le aiba in ideea ca nu voi platii intretinerea si nu o sa vrea nici propietarul sa o plateasca,iar eu am dorit sa arat ca sunt de buna credinta m-a gandit sa imi iau un angajament de plata.
Ce vi se pare asa de vag?

Alte discuții în legătură

Neintelegere (restante) la plata intretinerii in urma vanzarii unui apartament appolodor appolodor Buna ziua!As dori daca poate cineva sa -mi raspunda la urmatoare situatie.Am vandut un apartament in luna decembrie anul trecut. La vanzarea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea? simo2012 simo2012 am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea ... (vezi toată discuția)